NOVI ŠAMPION ZMAJ! Mladost, Vladimirci i Grocka Restoran vinogradi ispali iz elite
ŠSS

Rezultati 11.kola:

1. GROCKA RESTORAN VINOGRADI - Grocka SLOVEN - Ruma 2½ : 3½

2. JUGOVIĆ - Kać ZMAJ - Beograd 2 : 4

3. JELICA PEP - Goračići NOVOSADSKI ŠK - Novi Sad 2½ : 3½

4. VLADIMIRCI - Vladimirci NAFTAGAS - Elemir 2 : 4

5. BATA ĆOSIĆ - Opovo 365.rs POŽEGA - Požega 1½ : 4½

6. SPARTAK - Subotica MLADOST - Lučani 3 : 3

Grocka je pružila sjajan otpor Slovenu. Jocev je nadigrao reprezentativca Srbije Ivaniševića, ali je to bilo nedovoljno, jer su trijumf Slovenu doneli Perunović protiv Radojičića i Kosić protiv Radivojevića. Grocka tako napušta elitu bez i jednog poena. Najveći uspeh za ovu ekipu je svakako pružena šansa našim mladim igračima, kao i Adeli Velikić, koja je to sjajno iskoristila, sa odličnim performansom.

Jugović se nadigravao sa Zmajom, ali bez uspeha. Nije uspeo da ostvari povoljan rezultat. Demčenko je dobio Budisavljevića i Milošević Papa, ali je to bilo nedovoljno. Trijumf Zmaju i prvo mesto u ligi u ovom kolu pobedama su doneli Puranik protiv Vučinića, Gagunašvili protiv Šarenca, Radovanović protiv Markovića i Luković protiv Vratonjića. Jugović je kao i većina klubova gledala da opstane, u čemu je i uspela kolo pre kraja.

Viđen je pravi derbi između Jelice PEP i Novosadskog ŠK. Novosadski ŠK je pokazao koliko je jak. Sanal je doneo početnu prednost NŠK-u pobedivši Predojevića. Vrlo brzo je Jelica PEP izjednačila pobedom Zajića protiv Omorjana. Ishod između Bogosavljevića i Gurela odlučivao je konačan rezultat. Na kraju Gurel, u lepoj partiji nadgrava Bogosavljevića i donosi trijumf NŠK-u.

AMERIKANAC VARANJEM POBEDIO NORVEŽANINA FIDE istražuje optužbe Karlsena

Ekipa Vladimirci su bili oslabljenji neigranjem svoje prve dve table. Na taj način, Naftagas je uz četiri remija na preostalim tablama došao do pobede. Ekipa Vladimirci su nakon prošlogodišnjeg osipanja ekipe, ove godine nastupili u izmenjenom sastavu, koji je rezultirao borbom za opstanak i konačno ispadanjem u niži rang.

Bata Ćosić se vrlo dobro pokazao u najjačoj konkurenciji. Cilj je ostvaren, a to je opstanak u eliti. U ovom kolu naišli su na raspoloženu ekipu 365.rs Požegu, koja je pobedila zahvaljujući trijumfima Sarane protiv Joanidisa, Ivića protiv Damljanovića i Perunovića jer mu se protivnik nije pojavio.

Spartak je dva kola pre kraja obezbedio opstanak pa je mogao i ovaj put bez igre da remizira sa Mladost iz Lučana, koji očigledno nisu verovali da će ekipa Grocke da iznenadi Sloven. Na taj način i eventualni trijumf Grocke ne bi promenio ništa na tabeli.

Konačno stanje: Zmaj 26,Jelica PEP 22, 365.rs Požega i NŠK imaju po 21 ali je Požega zbog većeg broja bodova treća. Naftagas 18, Spartak 15, Jugović i Bata Ćosić po 14, Sloven 13, Mladost Lučani 10, Vladimirci 8 i Grocka Restoran Vinogradi 0.

Bila je ovo veoma zanimljiva liga. Kažu mnogi nikad neizvesnija i zanimljivija. Treba čestitati ekipi Zmaja koja je zasluženo trijumfovala i donela najvažniji ekipni trofej u svoje vetrine.

Ekipe Mladost iz Lučana, Vladimirci i Grocka Restoran vinogradi sele se u niži rang. Nakon ovoga, ostaju da se odigraju tri druge lige Srbije, nakon čega ćemo dobiti tri nova prvoligaša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading