SPARTAK PRIMIRIO ZMAJA  NŠK pobedom usamljen na tronu
M.S.

 

Po ko zna koji put, ponavljamo da nismo videli ligu, gde se do poslednjeg kola neće znati ko je prvak, a ko ispada iz višeg ranga.

Rezultati 4.kola:

1 SLOVEN - Ruma JELICA PEP - Goračići 2 : 4

2 VLADIMIRCI - Vladimirci JUGOVIĆ - Kać 2 : 4

3 BATA ĆOSIĆ - Opovo GROCKA RESTORAN VINOGRADI - Grocka 4½ : 1½

4 SPARTAK - Subotica ZMAJ - Beograd 4 : 2

5 MLADOST - Lučani NOVOSADSKI ŠK - Novi Sad 2 : 4

6 365.rs POŽEGA - Požega NAFTAGAS - Elemir 2 : 4

Dvostruki prvak Srbije, ekipa Slovena, posle četiri kola još uvek ne zna za pobedu. Ne samo za pobedu, već je izgubila i prvi meč. Jelica PEP koja je takođe jedan od favorita za osvajanje lige, pobedila je zasluženo. Pobede su doneli Boban Bogosavljević protiv Ivaniševića i Miloš Stanković protiv Miroljuba Lazića. U ostalim partijama viđeni su remiji.

Vladimirci su se nadali da će protiv Jugovića, koji je oslabljen neigranjem druge table, Italijana Basa Pjer Luiđija, napraviti iznenađenje. Ipak ekipa iz Kaća odnela je ceo plen. Pobede su odneli Demčenko protiv mladog Tadića, Atalik protiv Ivanovića i Miloš Milošević protiv Zorana Arsovića. Jedinu pobedu za Vladimirce ostvario je Ivan Šarenac protiv Gojka Vučinića.

U borbi za opstanak i što bolje pozicioniranje, Bata Ćosić je visoko porazio Grocku Restoran Vinogradi.Jonanidis je pobedio Bilbiju, Damljanović Ristevskog, Tadić Đokića i Zlatanović Radojičića. Jedinu pobedu za Grocku ostvario je Boris Stanković protiv Mladena Milenkovića, ali je to bilo nedovoljno.

I ekipa Spartaka iz Subotice je upisala prvi trijumf i to kakav. Savladali su ekipu koja tri kola nije znala za poraz, ekipu Zmaja. Brzim remijima Sedlaka protiv Puranika i Popovića protiv Guganašvilija, očekivalo se da će ostatak ekipe Zmaja rešiti situaciju. Ipak, trijumfom Boška Draškovića protiv Miše Papa i Vuka Žegarca protiv Mihajla Radovanovića, Spartak je pobedio.

Ekipa NŠK-a je najavila da se na njih ozbiljno računa i da mogu da dođu do trijumfa na ovoj ligi. Ovoga puta pala je ekipa Mladosti iz Lučana. Pobede za NŠK su ostvarili Gurel protiv Gokerkana, Markuš protiv Gorana Arsovića,Kovačević protiv Ristića i Omorjan protiv Rajkovića. Jedine trijumfe zabeležili su Jilmajzerli protiv Sanala i Dušan Rajković protiv Slaviše Brenjo za Mladost.

Naftagas iz Elemira zabeležio je važnu pobedu i veliko iznenađenje protiv favorizovane 365.rs Požege. Trijumf su doneli Pezelj protiv Nenezića, Milovan Ratković protiv Djukića i Dimić protiv Miodraga Perunovića. Jedinu pobedu koja je bila nedovoljna zabeležio je Aleksa Striković protiv Miloja Ratkovića.

U borbi za opstanak ekipi Spartaka važnu pobedu je doneo Vuk Žegarac savladavši Mihajla Radovanovića veoma lepo u minijaturi uz pregršt žrtvi: 1.d4 Nf6 2.Nf3 c5 3.d5 b5 4.e4 Nxe4 5.Bd3 Nf6 6.Bxb5 Qa5+ 7.Nc3 Ba6 8.Bxa6 Qxa6 9.a4 e6 10.Nb5 Nxd5 11.c4 Qa5+ 12.Bd2 Nb4 13.Ne5 f6 14.Qh5+ Ke7 15.Qf7+ Kd8 16.O-O-O fxe5 17.Bg5+ Kc8 18.Qe8+ Kb7 19.Rxd7+ Nxd7 20.Qxd7+ Kb6 21.Bd8+ Rxd8 22.Qxd8+ Ka6 23.Qc8+ Kb6 24.Qc7+ 1-0 Potez pred mat, crni je predao.

Nakon 4. kola NŠK ima 12 poena, Zmaj i Jelica po 9,Naftagas i Jugović po 7, 365.rs Požega i Lučani po 5, Bata Ćosić 4, Sloven, Spartak i Vladimirci po 3 i Gocka 0.

U narednom kolu sastaju se: Naftagas-Sloven, NŠK-365.rs Požega, Zmaj-Mladost, Grocka Restoran Vinogradi-Spartak, Jugović-Bata Ćosić i Jelica PEP-Vladimirci.

Veliki derbi ćemo videti između NŠK-a i 365.rs Požege gde bi po kladionicama bio troznak. Odigrana je trećina šampionata, a prava uzbuđenja nisu još na vidiku...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading