ODLAZAK NA AFTER-PARTI ME NERVIRA Kralj snukera želi samo šoljicu čaja i krevet: Cirkus me izluđuje
Tanjug/Ap

Roni O'Saliven je u maju u šefildskom „Krusiblu“ pobedio Džada Trampa i izjednačio rekord od sedam titula čuvenog Stivena Hendrija.

Iako mu je titula zasigurno mnogo značila, priznao je da više ne može da podnese "cirkus" koji okružuje ovaj sportski događaj. 


- Pre sedam ili osam godina sam prestao da radim ono zbog čega se ne osećam prijatno u snukeru. Ne postoji količina novca na svetu koja mi neko može ponuditi da uradim nešto što ne želim - jasan je Roni.

- Odlazak na after-parti je ono što me nervira. Jednostavno, ne treba mi to, samo želim šolju čaja i idem u krevet. Ne mogu da se nosim sa cirkusom, to me izluđuje.  A Svetsko prvenstvo je najveći cirkus od svih. Sada kad pogledam, zapravo bih voleo da nisam osvojio titulu. Pitanje koje mi se sada postavlja više od bilo čega je 'da li još uvek igraš snuker?' Želim da im kažem, ne. Odjednom, kada sam osvojio titulu, imao sam 600 poruka na telefonu, svi su me pitali kada idem na osmu. Kao da se moja najgora noćna mora ponovo ostvarila.

O'Saliven je postao najstariji svetski šampion sa 46 godina i 148 dana, ali insistira da ga više ne motivišu uspesi u snukeru.

- Pratila me je filmska ekipa, tako da me je to podstaklo da budem najbolji što mogu. Da me nisu pratili, možda bih prošao četvrtine ili polufinale i mislio da je to dovoljno. Kad razmislim, bilo je sjajno što sam osvojio turnir, ali nikada me nisu motivisali rekordi ili nagrade. Stvari za koje mnogi ljudi misle da su važne u sportu, za mene nisu. Ja volim ono što radim i bitno mi je da uživam u igranju. Ali da biste osvojili svetsku titulu ne možete samo da uživate u tome, morate ići duboko i pronaći neke rezerve iznutra, pronaći nešto u sebi da idete napred.

Svestan je Roni koliko mu je potrebno da bude u svetskom vrhu.

- Lako mi je da budem među osam najboljih, zaista, samo treba da budem na 50 odsto. Kada sam 100, vraćam se na prvo mesto. Ali ne želim da budem na 100 odsto, ne želim da budem ta životinja - zaključio je O'Saliven.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading