BRAVO! Brankica u Roterdamu uzela deveto zlato za Srbiju
Foto: MUP Srbije

Ona je bila ubedljiva protiv svojih rivalki, osvojivši zlatnu medalju. Ovo je inače deveta medalje za Srbiju na ovim Igrama, na kojima učestvuje preko 10.000 sportista policajaca i vatrogasaca.

Za rivalke u kategoriji do 55 kg imala je dame iz Indije i Kambodže. Po sistemu svako sa svakim, usledile su borbe. U prvom meču Indijka Netu bila je bolja od Srejnin iz Kambože.

Brankica je pažljivo ušla u meč, i dugo je bilo 0-0. U finišu meča, poslušala je naša mlada članica MUP, savete trenera Slobodana Bobe Bitevića i krenuli su poeni. Na kraju 5:0 za našu takmičarku. Usledio je meč protiv Srejnin iz Kambodže, koji je Brankica teoretski mogla i da izgubi minimalnim rezultatom i tako isto osvoji medalju.

U MUP-U BRINU O SPORTU Potpisani sporazumi o saradnji sa nekoliko saveza

Ali Brankica, kojoj je samo 19 godina i koja je najmlađa na Svetskim igrama u Roterdamu, u meč je ušla motivisano i ubedljivo ga je rešila u svoju koristi. Pri rezultatu 7:0, ona je sjajnim nožnim potezom ,,uširo mavaši,, direktno u glavu pogodila rivalku i meč je prekinut pri rezultatu 10:0.

- Nekako po tradiciji nikada nisam ubedljiva u prvom meču. Ali sve se dobro završilo. Poslušala sam savete trenera i drugi meč je bio za pamćenje. Hvala ministru Vulinu i svima koji su verovali u mene i pozvali me da predstavljam Srbiju i MUP na ovom velikom takmičenju. Zlato je oko vrata, zlato sa ostalim kolegama donosimo u našu zemlju. O srpskoj policiji i Srpskom svetu se priča i u dalekoj Holandiji u najboljem mogućem svetlu. Idemo dalje, sutra ćemo svi da bodrimo Nadicu, da i ona uzme medalju u tekvandou - poručila je Brankica Negovanović, jedna od naših najtalentovanijih karatistkinja, pred kojom je blistava budućnost. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je čestitke Brankici povodom osvojene zlatne medalje u karateu.

- Pripadnici Sportske jedinice MUP-a Srbije i karatistkinji Brankici Negovanović upućujem čestitke povodom osvojenog zlata na "Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama" u Roterdamu. U izuzetno oštroj konkurenciji, savladali ste predstavnice policija iz Indije i Kambodže i MUP-u i Srbiji doneli devetu zlatnu medalju, a svetu pokazali da srpska policija ima hrabre, visoko motivisane i požrtvovane pripadnike. Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova su ponosni na Vaš rezultat - poručuo je u saopštenju ministar Vulin. 

U petak je na redu tekvondo takmičenje, gde će najbolji trener sveta Dragan Jović Gale predvoditi talentovani pripadnici MUP Nadicu Božanić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading