U MUP-U BRINU O SPORTU Potpisani sporazumi o saradnji sa nekoliko saveza
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin potpisao je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova sporazume o saradnji sa predstavnicima Streljačkog saveza Srbije, Bokserskog saveza Srbije, Tekvondo asocijacije Srbije, Srpskog atletskog saveza, Rvačkog saveza Srbije i Karate kluba "Šampioni", sa ciljem ostvarivanja još veće promocije i popularizacije srpskog sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, navedenih saveza i Republike Srbije na domaćem i međunarodnom planu. 

- Uveren sam da ćemo zajedničkim delovanjem i saradnjom ostvariti još bolju afirmaciju i prezentovanje i Ministarstva unutrašnjih poslova i naših sportskih saveza, ali i srpskog sporta i Republike Srbije i na domaćim i na svetskim takmičenjima. Ali, naša saradnja će, pre svega, biti uspešna u onoj meri u kojoj budemo motivisali mlade ljude da požele da počnu da se bave sportom, da požele da postanu deo Ministarstva unutrašnjih poslova i usvoje zdrav način života - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je sa svojim timom u Palati Srbija, primio sportske funkcionere.

U MUP-U BRINU O SPORTU Potpisani sporazumi o saradnji sa nekoliko saveza

Foto: MUP Srbije

 

Ministar unutrašnjih poslova Vulin istakao je da su država Srbija i MUP, u proteklih godinu i po dana, uložili značajna sredstva u razvoj sporta u policiji i da će saradnja sa sportskim savezima značajno doprineti daljem razvoju sporta među pripadnicima policije. 

- Kao ministru unutrašnjih poslova važno mi je da moji policajci budu zdravi i da imaju jednake uslove i šansu da se bave sportom. Verujem da će se formiranjem policijskih sportskih udruženja uz pomoć sportskih saveza mnogo više policijskih službenika baviti rekreativnim sportom - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je istakao je da pripadnici Sportske jedinice MUP-a imaju zapažene rezultate na "Svetskim policijskim igrama" u Roterdamu i da za sada imaju tri osvojene zlatne medalje. 

- Naši sportisti dobili su zaposlenje u MUP-u i najbolje uslove za pripreme i treninge, a saradnja sa sportskim savezima omogućava našim sportistima policijskim službenicima da imaju najbolje trenere i najbolju edukaciju - zaključio je Aleksandar Vulin. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading