SPEKTAKL NA BEOGRADSKOM HIPODROMU Održan 100. srpski galopski derbi, Jokić bodrio svoje ljubimce
Printscreen

Na Beogradskom hipodromu održan je 100. srpski galopski derbi! Pobedio je Anks sa džokejom Aleksandrom Šašićem, u vlasništvu porodice Alić iz Sandžaka. Grlo se nalazi u Šapcu u treningu kod Tamare Šendeković.

Sjajni Irac je jesenas plaćen na aukciji u Njumarketu (Engleska) nešto više od 25.000 funti! Distancu od 2.400 metara pretrčao je u maniru start-cilj, a pobedničko vreme je 2:37,5.

Nagradni fond za "trku života" iznosio je 2.000.000 dinara, a pobedniku je pripalo 960.000. Drugo mesto zauzeo je Betmen, a treće Luis Fernando, dok je četvrti bio Fleš Mob.

Dugo trkalište kraj Careve ćuprije nije bilo ovako puno kao pred 100. galsopski derbi. Mnogi posetioci došli su samo kako bi videli najznačajniju trku konjičkog sporta.

Na hipodromu je bio i naš slavni košarkaš Nikola Jokić, čija su grla zauzela dva treća mesta (Harli D Enerdži u "Beogradskoj milji" i Karisma Spric u nadmetanju "Firan").

Poznato je da je Jokiću konjički sport možda i veća strast od košarke i čak je jednom prilikom šokirao novinare kada je kao najveći uspeh u sportskoj karijeri naveo pobedu svog konja na jednoj trci! 

Jokića su čim je stigao na hipodrom okružili navijači, a najviše su mu se obradovali oni najmlađi koji su zatražili autograme i slike sa najboljim košarkašem na svetu.

Uzbuđenja nije manjkalo ni u drugim nadmetanjima, a u "Internacionalnoj trci" slavio je Disko Bits kog je jahao Željko Ilić.

Sledeći trkači dan zakazan je za 21. avgust kada je na programu "Trka za pehar predsednika republike".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading