GRUPA NIJE LAKA Selektor Đerona upozorava
Alo!/Marko Metlaš

Žrebom u Katovicama određeno je da će Srbija igrati u Grupi E, zajedno sa Nemačkom, Katarom i petoplasiranom ekipom na prvenstvu Afrike.

Smatram da grupa nije laka. Tu su Nemačka, Katar, a mogu da dođu i Alžir ili Maroko. Zatim nas očekuje ukrštanje sa Grupom F, za koju mislim da je najteža na prvenstvu. U Grupi F su Norveška, Severna Makedonija, Argentina i Holandija, teška grupa za ukrštanje - izjavio je Đerona.

ODLIČAN ŽREB Srbija saznala imena rivala na Svetskom prvenstvu

Đerona je rekao i da je cilj Srbije, ako bude u kompletnom sastavu, da u dalje takmičenje ode sa maksimalnim brojem pobeda.

- Ako odemo na prvenstvo u najjačem sastavu i ako nas mimoiđu povrede, očekujem da u drugu rundu takmičenja odemo sa maksimalnim brojem pobeda. Neće biti lako, nijedan meč na ovom nivou nije lak, ali verujem da su igrači spremni za ovaj izazov - dodao je Đerona.

ZVEZDA OBAVILA OGROMAN POSAO U jednom danu osam igrača potpisalo ugovor sa crveno-belima

Reprezentativac Srbije Vladimir Cupara izjavio je da je Nemačka "favorit u grupi" ali da Srbija "ima kvalitet da napadne prvu poziciju".

- Mislim da smo imali dobar žreb. Nemačka je favorit, ali imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Protiv Katara i petoplasirane ekipe Afrike očekujem pobede. Na nama je da se što bolje spremimo za prvenstvo - rekao je Cupara.

Svetsko prvenstvo 2023. na program u je od 11. do 29. januara, i održaće se u Švedskoj i Poljskoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading