VELIKI DOGAĐAJ U BEOGRADU Promocija sporta, atletike i turizma (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Pres centar Beeogradske arene bio je domaćin zvanične konferencije povodom „Belgrade indoor Meeting-a“, koji će se održati sutra sa početkom od 17 časova.

Sala za konfenercije najveće dvorane na Balkanu bila je mala da primi sve zainteresovane koji su došli da čuju očekivanja zvezda kakve su naša Ivana Vuleta i švedski skakač sa motkom Armand Duplantis. Pomenuti miting biće priprema za Svetski šampionat koji će se u periodu od 18. do 20. marta održati u Beogradu. Događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je istakao koliko je važno što je naš glavni grad domaćin još jednog velikog spektakla.

 - Stali smo punim srcem iza ovog takmičenja, jer znamo šta ono donosi - promociju sporta, atletike, ali i turizma. Srećan sam i ponosan što imamo ovo takmičenje“ istakao je Vesić.

VELIKI DOGAĐAJ U BEOGRADU Promocija sporta, atletike i turizma (FOTO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Jedna od najboljih svetskih atletičarki i prva naša nada za medalju Ivana Vuleta, izjavila je da je presrećna što će imati priliku opet da se takmiču u svojoj zemlji.

Otvoren muzej Svetske atletike

Na nivou 400 Beogradske arene otvoren je i muzej Svetske atletike, koji će  zainteresovani moći da posete od 5. do 20. marta. Postavku čine i mnogobrojni dresovi svetskih poznatih atletičara, kao i sprinterice i oprema naše najbolje atletičarke Ivane Vulete.

- Arena ponovo izgleda spektakularno i svi će biti oduševljeni takmičenjem kao i atmosferom. Miting u ponedeljak će biti uvertira u ono što sledi. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim - rekla je Vuleta i otkrila šta očekuje od sutrašnjeg mitinga.

VELIKI DOGAĐAJ U BEOGRADU Promocija sporta, atletike i turizma (FOTO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

- Ovaj miting treba da bude generalna proba. Imaću nekoliko saigrača koji će skakati sa mnom. Što se tiče Svetskog prvenstva, prevashodno ću se sama sa sobom boriti, pošto nikad nisam bila dvostruki dvoranski prvak uzastupno. To mi je apsolutni i jedini motiv. Što se tiče zdravlja, osećam se odlično, zdrava sam to mi je najbitnije. Odradila sam savršene pripreme u Dubaiju skoro tri meseca i apsolutno spremna dočekujem predstojeće izazove.

Rakija za Duplantisa

Vesić je obećao Duplantisu neobičan dar - onoliko litara rakije koliko je ovaj skakač sa motkom težak.

- Ukoliko Duplantis obori rekord koji je sam postavio u Rimu 2020. godine (6,15centimetara), dobiće za uspomenu rakiju u iznosu njegove težine- izjavio je Vesić.

Još jedna velika zvezda svetske atletike, Armand Duplantis prisustvovao je konferenciji za medije. Momak koji je na Dijamantskim igrama u Rimu 2020. godine postavio svetski rekord u skoku s motkom (6,15 centimetara) i tako nadmašio legendardnog Sergeja Bupku (6,14 centimetara)  izjavio je da je izetno uzbuđen što je opet u Beogradu.

- Ovde sam drugi put, a prethodna poseta bila je veoma uspešna. Bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. Trenutno i idem samo na takmičenja gde mislim da sam u mogućnosti da ih oborim. Mentalno sam spreman da se borim za novi planetarni rekord. To je moj jedini cilj - izjavio je Duplantis.

VELIKI DOGAĐAJ U BEOGRADU Promocija sporta, atletike i turizma (FOTO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Sve za mlade talente

Kad čovek voli posao, ništa mu nije teško. Tako je zamenik gradonačelnika prilikom posete baletskoj školi napravio prve korake u baletu. To je ovekovečio i na svom YouTube kanalu @sicve011.

- Moji prvi baletski koraci, napisao je na svom fejsbuk profilu Vesić i dodao: „Nastavićemo da podržavamo mlade i talentovane ljude kao što je Irena. Beograd je ponosan na vas!“

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading