NENORMALNO VISOKE CENE KARATA! Ko hoće na finale Superbola, moraće debelo da plati!
Profimedia

Najveći sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama se polako bliži! Reč je o superboulu, finalnoj utakmici NFL lige u kojoj će se sastati San Francisko Fortinajnersi i Kanzas Siti Čifsi, a prosečna cena za taj spektakl je skuplja nego ikada ranije. 

Prema podacima koji se mogu pronaći na onlajn servisu TiketIQ, vrednost prosečne karte koja trenutno može da se kupi je neverovatnih 10.385 dolara i na taj način je prestigla Superboul 49 u kojem su se sastali Nju Ingland Petriotsi i Sijetl Sihoksi! 

Kako se navodi, ogromna cena karte je zapravo i posledica činjenice da je došlo do greške u prodaji usled pogrešne procene tržišta, pa je cena preostalih karata naglo skočila zbog premale ponude i prevelike potražnje.

 

 

Ali zasluge tome svakako idu i navijačima Čifsa i Najnersa, koji su presrećni plasmanom svojih timova u finale i žele da gledaju svoje pulene u spektakularnom finalu.  

- Prešli smo granicu od 10.000 dolara, a cena je porasla za 38 odsto u poslednja 24 časa. Novi porast cena je razočarao mnoge navijače. Šanse da će sada neko pronaći jeftinije, pa čak i karte srednje vrednosti, veoma je mala. Trenutno je najskuplje slobodno sedište vredno 49 hiljada dolara - izjavio je osnivač platforme za prodaju karata TiketIQ Džesi Lorens.

NENORMALNO VISOKE CENE KARATA! Ko hoće na finale Superbola, moraće debelo da plati!

EPA-EFE/RHONA WISE

 

 

ZVANIČNO! Legendarni Tom Brejdi završio karijeru

Inače, najjefitinija karta za Superboul košta 5.822 dolara, dok je cena najskupljeg mesta u loži čak 81.000 dolara, prenose američki mediji! 

U 56. Superboulu na "So-Fi" stadionu u Los Anđelesu sastaće se domaći Remsi i Sinsinati Bengalsi, a meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka (13. i 14.februara) od 00.30 po srednjeevropskom vremenu. Prosečna cena karte 10.427 dolara, što je za skoro 2.000 dolara više nego što je iznosio dosadašnji rekord.

"So-Fi" stadion je otvoren pre godinu i po dana i za Superboul ima kapacitet od 100.240 gledalaca. U pauzi na poluvremenu nastupiće planetarno popularne muzičke zvezde - Eminem, Snup Dog, Doktor Dre, Kendrik i Meri Džej Blajdž. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by San Francisco 49ers (@49ers)

 

VIP deo u odnosu na ostatak stadiona se razlikuje po tome jer je izolovan, u njemu postoje barovi u kojima se pre i posle meča organizuju zabave, na kojima dolaze poznate osobe, kako NFL legende, tako i sadašnje zvezde iz sveta šou biznisa, holivudski glumci i glumice, pevačice, manekenke…da se druže sa VIP publikom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kansas City Chiefs (@chiefs)

 

(IPAK) NIJE KRAJ! Tom Brejdi još uvek ne ide u penziju?

Iako je velika finansijska kriza u vreme pandemije korona virusa, koja je u punom jeku, obaranje rekorda kada je reč o ceni karata za 56. Superboul je malo je reći, veliko iznenađenje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading