Jovana Erić i Velimir Ivić šampioni Srbije za 2021. godinu! Marina u suzama, Ivić nije dozvolio iznenađenje
ŠSS

Oni koji vole više da igraju u jutarnjim časovima bili su u blagoj prednosti. Trebalo je ustati na vreme...

REZULTATI OSMOG KOLA:

MUŠKARCI

1. IM Radovanovic Nikola - GM Kovacevic Aleksandar ½ - ½

2. GM Budisavljevic Luka - GM Drazic Sinisa 1 - 0

3. GM Indjic Aleksandar - GM Ratkovic Miloje 0 - 1

4. GM Bogosavljevic Boban - IM Stankovic Milos 1 - 0

5. IM Arsovic Zoran - GM Ivic Velimir 0 - 1

ŽENE

1. WIM Srdanovic Jovana - WGM Chelushkina Irina 1 - 0

2. WGM Manakova Maria - WGM Benderac Ana 1 - 0

3. WFM Vujcic Milena - WIM Drljevic Ljilja 0 - 1

4. WIM Djukic Sandra - WIM Velikic Adela 0 - 1

5. WIM Gajcin Marina - WGM Eric Jovana ½ - ½

Radovanović i Kovačević su remizirali u 12 poteza u poslednjem kolu. Na taj način, Kovačević je „dao šansu“ Iviću da ga pretekne ako pobedi. U drugom slučaju, zbog direktnog međusobnog Kovačević bi bio prvak.

Budisavljević je protiv Dražića napravio početnu prednost, koju je Dražić u središnjici anulirao, za kratko. U nastavku Dražić pravi nekoliko grešaka, koje ga koštaju remija. Budisavljević zasluženo uzima ceo poen.

Inđić je odigrao još jedno „diskutabilno“ otvaranje, u kojem protivnik ima figuru više i „uslovno lošiju“ poziciju. Ratković je to iskoristio i pobedio Inđića, koji nije imao energije za ovaj šampionat.

Bogosavljević je protiv Stankovića stvorio veliku prednost i nadmoć na daminom krilu. Tu prednost je i održao i pobedio.

Velimir Ivić je kao crni protiv Arsovića krenuo oprezno. Ipak, kako je partija odmicala, prednost je rasla u korist Ivića koja je kulminirala greškama Arsovića, naročito u 27. potezu. Tim potezom partija je praktično rešena i pobedom Ivić je postao i seniorski prvak Srbije. Kakva godina za ovog momka. Sve čestitke za ovu veoma uspešnu godinu. Odigrao je skoro 100 turnirskih partija u klasičnom tempu, što je zaista iscrpljujuće. Zasluženo je prošao prvi kroz cilj i na ovom šampionatu i podigao pehar šampiona Srbije.

Jovana Erić i Velimir Ivić šampioni Srbije za 2021. godinu! Marina u suzama, Ivić nije dozvolio iznenađenje

ŠSS

 

Konačna tabela: 1. Ivić 6,5 2. Bogosavljević 6, 3. Kovačević sa 6, 4.Budisavljević 6, 5.Ratković 5, 6.Inđić 4,5, 7. Radovanović 3,5 8. Stanković 3, 9. Arsović 2,5 i 10. Dražić 2.

Srdanovićeva je dobro odigrala partiju protiv Čeluškine, konstantno pretila i na kraju zasluženo pobedila. Sjajan povratak u zadnja dva kola Jovane.

Manakova je pobedila Anu Benderać u njihovom ko zna kom susretu. Uz puno obostranih grešaka Manakova je napravila manje grešaka.

Milena Vujčić je sjajno igrala protiv Ljilje Drljević. Ipak Ljilja je uspela da preokrene igru u svoju korist i pobedi za četvrto mesto.

Sandra Đukić je igrala protiv nepredvidive Adele, koja je znala da odigra od sjaja do očaja. Zato je i ova partija veoma interesantna. Veoma brzo su obe zapale u vremensku oskudicu, a onda je nastupila serija grešaka sa obe strane. Iz vremenskog cajtnota sa boljom pozicijom izašla je Adela koja je to do kraja i realizovala.

A kakva je partija bila između Marine Gajčin i Jovane Erić, dve klupske drugarice iz Sirmiuma. Borba za titulu. Pobeda je Marini donosila trijumf. Zato je i krenula na sve ili ništa, počela da pravi prednost i ušla u završnicu sa velikom prednošću. „Igralo se na jedan gol.“ I ako je imala slobodnog pešaka i kvalitet više, ušlo se u završnicu koja je nagoveštavala remi. Tako se i završilo na veliku radost Jovane i Marine koja nije imala sreće da kruniše sjajnu godinu.

Konačna tabela: 1. Jovana Erić 7 2. Gajčin 6, 3. Velikić 5,5, 4. Drljević 5, 5. Srdanović 5, 6. Manakova 5, 7. Čeljuškina 4, 8. Benderać 3,5, 9. Đukić 3 i 10. Vujčić 1 poen.

I tako, završio se jedan od najboljih šampionata Srbije u poslednjih nekoliko godina i ako je odstustvovalo dosta igrača, naročito u muškoj konkurenciji.

Sada sledi zasluženi odmor, do novih pobeda, turnira i reprezentativnih okupljanja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading