POBESNEO POSLE KAZNE OD 50.000, PA IM PORUČIO Nadam se da će otići na lepu večeru i piti skupo vino
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Sprint trka Formule 1 u Brazilu, treća u istoriji (i sezoni), donela je mnogo bure.

Prvi u kvalifikacijama za nju je bio branilac titule, sedmostruki šampion Luis Hamilton, ali je kažnjen, pa je startovao kao poslednji.

Pokušaj "varanja" otkrio je upravo vodeći u najbržem cirkusu na svetu Maks Ferštapen, u park fermeu je zagledao rivalov bolid, onda ga malo i opipao.

Tako se priča i zavrtela.

Britanac je kažnjen pomeranjem na začelje karavana, a Holanđanin Maks sa 50.000 evra.

- To je prilično visoka kazna. Nadam se da će otići na lepu večeru i piti skupo vino. Baš bi bilo lepo da popiju neko dobro, skupo vino. Mogu i mene da pozovu, platiću i večeru. Moraću da platim kaznu, pa ću imati manje poena u video igri FIFA na svom kompjuteru - ironisao je Maks posle kraja sprint trke.

Što se same sprint trke tiče koju je završio kao drugi iza Valterija Botasa (Mercedes) sa nova dva osvojena boda povećavajući razliku na +21 u odnosu na Hamiltona, Maks je dodao:

- Počeli smo na srednjim gumama, ali je temperatura staze pala više nego što nam je odgovaralo. Pored starta koji mi sa ovim gumama nije bio idelan, izgubio sam kontrolu nad menjačem, bio je to užasan početak trke za mene. Pao sam na treće mesto u prvom krugu, a ovde naravno ne može da se pretiče, gume se pregreju i zaglavljeni ste. U sprintu ne može mnogo toga da se uradi bez pit-stopa, tako da sam uglavnom bio iza Valterija.

Trka za Veliku nagradu Brazila voziti se u nedelju u 18 sati.

Četiri trke pre kraja šampionata Maks Ferstapen je lider sa 314.5 bodova, Luis Hamilton ima 293.5.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading