CELODNEVNA FRKA U BRAZILU Botas pobedio, Ferstapen ostao bez 50.000 evra, Hamiltona skupo koštalo "varanje"
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Sprint trka Formule 1, eksperimentalna, treća ove sezone, na stazi Interlagos u Brazilu donela je pobedu Valterija Botasa (Mercedes), koji je na startu pretekao Maksa Ferstapena (Red bul) i održao prednost do kraja poslednjeg, 24. kruga.

Finac je za pobedu dobio tri boda, lider u šampionatu Holanđanin dva za drugo mesto (sada je razlika 21 bod u odnosu na branioca titule Hamiltona), a Karlos Sainc (Ferari) jedan za treće, poslednje mesto na pobedničkom postolju.

Četvrti je bio Serhio Perez (Red bul), a peti Luis Hamilton (Mercedes).

Ovim poretkom će i krenuti na sutrašnjoj trci (18 časova).

Sprint trka je imala neslavnu uvertiru. Maks Ferstapen je proveravao bolid Mercedesa koji vozi njegov rival za titulu Luis Hamilton (ostvario najbolje vreme), pa je bio na saslušanju kod direkcije trke.

VIDEO JE MIHAELA! Veliki prijatelj posetio Šumahera, na jedno pitanje nije mogao da odgovori!

HAMILTON JE OSTAO DRUGI Ferstapenu pobeda u Meksiku i korak napred ka tituli

NAJSTRAŠNIJI UDES Francuz godinu kasnije pokazao kakve su posledice vatrene buktinje ostale na telu (FOTO)

MAKS IDE KA TITULI Ferštapen slavio u Ostinu, Hamilton drugi

Hamilton je na kraju priče diskvalifikovan i krenuo je kao poslednji na startu sprint trke jer DRS na njegovom bolidu nije bio u skladu sa pravilima, odnosno zadnje krilo bilo je otvoreno više nego što je dozvoljeno.

Ferstpen je kažnjen sa 50.000 evra jer je u takozavnom "park fermeu", gde prema pravilima "nije dozvoljena nikakva prepravka, podešavanje, provera ni rukovanje bolidom", dirao zadnje krilo Hamiltonovog bolida. U taj deo je, inače, dozvoljen ulazak samo službenim licima.

Direkcija trke pregledala je navijački snimak, ostale snimke sigurnosnih kamera na stazi, kao i kamera iz bolida sa brojem 14, 33, 44 i 77.

- Video snimak sa kamere na Hamiltonovom bolidu pokazuje da nema apsolutnog nikakvog pomeranja nijednog elementa na zadnjem krilu bolida broj 44 kada Verstapen dodiruje to krilo. Stjuardi su zadovoljni Verstapenovim položajem tela, a na snimku krila vidi se da je bilo beznačajne sile kada ga je on dodirnuo - navodi se u saopštenju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading