FIRUDŽA I DALJE NA ČELU Inđić i Budisavljević remizirali, Ivić pobedio, a Vačir Lagrav se prkiljučio vodećima
Šahovski savez Srbije

 

I dalje se vode velike borbe i u svaku partiju uloženo je puno energije. Rezulat takve igre dao je ovakav ishod u 4. kolu:

1. GM Yu Yangyi CHN - GM Firouzja Alireza FRA ½ - ½

2. GM Nihal Sarin IND - GM Ponkratov Pavel RUS ½ - ½

3. GM Najer Evgeniy RUS - GM Saric Ivan CRO ½ - ½

4. GM Aronian Levon ARM - GM Hovhannisyan Robert ARM ½ - ½

5. GM Swiercz Dariusz USA - GM Caruana Fabiano USA ½ - ½

6. GM Vachier-Lagrave Maxime FRA - GM Demchenko Anton RUS 1 - 0

7. GM Dubov Daniil RUS - GM Donchenko Alexander GER ½ - ½

8. GM Indjic Aleksandar SRB - GM Oparin Grigoriy RUS ½ - ½

9. IM Rakotomaharo Fy Antenaina MAD - GM Ivic Velimir SRB 0 - 1

10. GM Budisavljevic Luka SRB - GM Suleymanli Aydin AZE ½ - ½

Ju Jangji i Firudža su brzo sklopili remi, baš kao i Nihal Sarin sa Pokratovim. Hrvat Šarić se za sada odlično drži i nakon što je juče odoleo Karuani, danas je crnim figurama remizirao sa Rusom Najerom.

Printscreen

 

Jedinu pobedu u vrhu ostvario je Vašir Lagrav koji se na taj način približio vodećima.

Što se tiče naših igrača, treba izdvojiti pobedu Velimira Ivića protiv Rakotomahora iako je bio crni. Partija je bila izjednačena, a onda je Velja izvršio snažan napad na veliku rokadu. Ipak, protivnik je uspeo da izjednači i ima pešaka više u situaciji kada je na tabli bilo po dama i top na obe strane. Tada Ivić sjajnim manevrima i lošom odbranom protivnika kupi pešake i dovodi protivnika pred mat.

Inđić nije puno forsirao i ušao u mirnu fazu gde je sklopio remi. Budisavljević je imao bolju poziciju, sa boljom pešačkom strukturom, ali je to ipak bilo nedovoljno za pobedu. Sulejmanli je uspeo da izmeni sve figure osim lovca i na taj način uđe u završnicu sa raznobojcima gde je remi bio jedina opcija.

Posle 4. kola vodi Firudža sa 3,5, onda ima preko deset igrača sa 3 poena. Inđić je blizu vodećih sa 2,5, Ivić ima 1,5, a Budisavljević 1.

U nedelju biće zanimljivo videti duel Firudže i Vačira, dva Francuza. Inđić igra protiv Jermenca Sargisjana. Do sada se nisu sastajali i ovo će biti sjajna provera za našu prvu tablu. Ivić kao beli igra protiv Bugarina Čeparinova, dok Budisavljević igra kao crni protiv Indijca Gangulija. Sva tri protivnika su veoma atraktivna i biće to tri sjajne partije. Navijajmo za naše. Da podsetimo partije kreću od 13 časova i biće ih na sajtovima sa prenosom uživo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading