Osuđenici iz Srbije učestvuju na prvom Svetskom prvenstvu u šahu za lica lišena slobode
ŠSS

Reč je o takmičenju u kome šest osuđenih lica igraju onlajn partije sa suprotnim timovima, koristeći računare u ovom zavodu.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izrazio je zadovoljstvo što osuđena lica imaju mogućnost da učestvuju na prvom takmičenju ove vrste.  

„Bićemo deo svih projekata koji pomeraju granice slobode, a neke kulturne  aktivnosti u našem sistemu su jedinstvene u odnosu na druge zatvorske sisteme, poput likovnih kolonija na kojima osuđena lica uče tehnike slikanja od akademskih slikara“, istakao je Carević.

Osuđenici iz Srbije učestvuju na prvom Svetskom prvenstvu u šahu za lica lišena slobode

ŠSS

 

Prvenstvo je pokrenuo bivši svetski prvak u šahu Anatolij Karpov u saradnji sa Svetskom šahovskom federacijom (FIDE) i kancelarijom šerifa okruga Kuk  američke držav Ilinois.

Takmičenje je deo velikog projekta FIDE „Šah za slobodu“ koji ima za cilj popularizaciju šaha među osuđenim licima u celom svetu.

U KPZ Beograd (Padinska skela) se već duže vreme organizuju šahovska sekcija i turniri u šahu, a učešće na prvom takmičenju ove vrste biće podsticaj i za osuđena lica u drugim zavodima da se uključe u svet šaha.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading