STARTUJE PRVA LIGA CENTRALNE SRBIJE U BAJINOJ BAŠTI Hotel Cepter Drina domaćin 2. lige Srbije
EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Sigurno najjača druga liga Srbije, od tri koliko ih ima. Dvanaest klubova: Aranđelovački ŠK, Borac Čačak, Jasenica S.Palanka, Krupanjski ŠK, Krušik Valjevo, Metalac Gornji Milanovac, Nais Niš, OŠK Paraćin, Požega, Rudar Kostolac, Sloga Kraljevo i Trepča Kosovska Mitrovica nastupaju na ovom takmičenju.

Jedan klub ulazi u Prvu ligu Srbije. Ko će to biti teško je odgovoriti, jer je kandidata dosta. Čak 12 velemajstora, 25 intermajstora najavljuje da će ovo biti izuzetno kvalitetno takmičenje.

Požega po sastavu ima tim koji je najkonkurentniji za ulazak u viši rang, ali to često nije presudno. Ipak, ukoliko Ivić bude igrao i bude na nivou prethodnih rezultata, Požega može do prvog mesta. Aranđelovački ŠK, Jasenica i Metalac u stanju su svaku ekipu da pobede.

Odlučivaće nijanse. Mojsenko Aleksander iz Ukrajine koji nastupa za Metalac sa 2622 rejting poena, najbolje je rangirani igrač. Odmah iza njega je naš reprezentativac Velimir Ivić iz Požege, a reprezentativac Crne Gore Nikola Đukić treći nosilac koji nastupa takođe za Požegu.

U 12 časova obaviće se tehnička konferencija na kojoj će svi klubovi predati neophodna dokumenta, prijaviti osnovne sastave i čuti sve ono što je važno za ovo takmičenje. Svečano otvaranje je u 15.45, a prvo kolo startuje u 16 časova.

Svi sa nestrpljenjem čekaju novi šahovski užitak, a kako saznajemo, kao i ranijih godina, biće prenos partija uživo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading