PUT DO MEDALJA NIKAD TEŽI Poznati svi učesnici Svetskih prvenstava za odbojkaše i odbojkašice
CEV

Poznati su svi učesnici Svetskih prvesntva u odbojci u obe konkurencije. Obe svetske smotre biće održane sledeće godine. 

Na Svetskom prvenstvu u ženskoj konkurenciji će igrati Holandija i Poljska - organizatori, Srbija - svetski prvak, Italija i Turska (Evropa), Kina i Japan (Azija), Kamerun i Kenija (Afrika), Brazil i Kolumbija (Južna Amerika) i Dominikanska Republika i Portoriko (Severna i srednja Amerika), kao i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste. Datum i mesto žreba će biti uskoro objavljeni.

Kad je muška konkurencija u pitanju, na SP će učestvovati sledeće reprezentacije: Rusija - organizator, Poljska - svetski prvak, Italija i Slovenija (finalisti EP), Iran i Japan (Azija), Tunis i Kamerun (Afrika), Brazil i Argentina (Južna Amerika) i Portoriko i Kanada (Severna i Srednja Amerika), kao i predstavnici kontinetnalnih konfederacija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina na osnovu FIVB rang liste. Žreb za će se održati 30. septembra u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading