SPORT JE NAJBOLJI SRPSKI BREND! Nikola Rađen o kampu i radu sa decom: Mnogo sam naučio radeći sa mališanima! (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Vaterpolo klub „Crvena zvezda” pre nekoliko meseci pokrenuo je Akademiju vodenih sportova koja se bavi radom sa decom na najsavremeniji način. Ovog leta Akademija je organizovala četiri kampa i škole plivanja u Ljigu, Zvečanu, Gračanici i Beogradu.

Višemesečna turneja okončana je ovog četvrta u Beogradu, na bazenu "25. maj", a svečanost je upriličio Nikola Rađen, nekadašnji vaterpolista i pokrovitelj ovog kampa, koji je radio sa mališanima širom naše zemlje.

- Naša glavna ideja je bila da oformimo akademiju. Bitno je pojaviti se na mestu koje možete da unapredite, tamo gde prostor nije iskorišćen, gde ima dece koja ne znaju da plivaju, tamo gde će vas oberučke dočekati. Mi smo gostovali u četiri grada i svuda smo ostavili dobar utisak i odradili odličan posao. Imali smo oko 90 odsto mališana koji nisu znali da plivaju, a sada su to naučili. U Ljigu je ta školica nastavila sa radom. Ponosan sam što sam bio gost u Gračanici. Bili smo i u Beogradu, kao i u Zvečanu - rekao je Rađen.

SPORT JE NAJBOLJI SRPSKI BREND! Nikola Rađen o kampu i radu sa decom: Mnogo sam naučio radeći sa mališanima! (VIDEO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nakon uspeha vaterpolo reprezentacija u Tokiju, sada se sve više mališana odlučuje za vaterpolo, a ne za fudbal ili košarku.

- Istina je da se sada više priča o vaterpolu, ali nema tu pravila. Najviše zavisi od animatore, školica, šta oni nude. Svakako da je sada najbolji trenutak da mališani prevagnu i odluče da se bave vaterpolom - dodaje proslavljeni vaterpolista.

Rađen smatra da je sport najbolji srpski brend i drago mu je što su sportisti uzori omladini.

- Trenutno su deci u Srbiji najveći uzori sportisti, naročito nakon ovakvih uspeha. Svi gledaju Novaka Đokovića, sigurno da su i vaterpolisti nakon zlata u Tokiju velika inspiracija, kao i godinama unazad. Sport je najbolji srpski brend i treba ga negovati.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading