Gradonačelniku Bakiću uručeno priznanje na stogodišnjici Кonjičkog kluba “Bačka”
Privatna arhiva

 

Nakon prikazanog filma posvećenog velikom jubileju i podsećanja na ljude koji su kroz jedan vek održali ovu tradiciju, dodeljena su priznanja i zahvalnice svima koji su doprineli uspešnom radu kluba.

Predsednik Кonjičkog kluba “Bačka” Miodrag Zagorac uručio je priznanje gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću zatim brojnim porodicama iz Subotice i okoline koje tradicionalno doprinose razvoju konjičkog sporta na severu Bačke, predstavnicima ovog sporta iz Sombora i Slovenije, sponzorima i medijskim kućama.

Privatna arhiva

 

Zahvaljujući se na priznanju gradonačelnik Bakić je istakao da je ljubav prema konjima i veština njihovog uzgajanja nešto čime se Subotičani diče.

- Velika je uloga ove životinje u istoriji ovoga grada, a o tome svedoče brojne pločice, kojima je ukrašena unutrašnjost Gradske kuće, na kojima su predstavljene različite uloge koje su konji igrali u istoriji grada - rekao je gradonačelnik Bakić.

On je tom prilikom istakao da Grad Subotica podržava Кonjički klub „Bačka“ i da će to činiti i u buduće kao i sve one koji, uz veliku ljubav prilaze ovom sportu i podnose ličnu materijalnu žrtvu, one koji su sačuvali tradiciju konjičkog sporta i veštine koje ga krase.

Privatna arhiva

 

- Opšte je poznato da subotički Hipodrom ima svoju tradiciju i da je uvek bio jedan od najlepših i najvećih u Srbiji, a zahvaljujući vama i onima pre vas ta tradicija je održana. Topot kopita i zvuk fijakera je nešto na šta smo svi ponosni i naša je zajednička obaveza da ovu tradiciju održimo, da taj zvuk još dugo odjekuje bačkom ravnicom. Sa tom željom zahvalio bih se na uručenom priznanju - rekao je gradonačelnik Bakić čestitajući stogodišnjicu Кonjičkom klubu Bačka.

Privatna arhiva

 

Veče u kome je proslavljen ovaj veliki jubilej završeno je koncertom Zvonka Bogdana.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading