ISTORIJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ove godine će otvaranje biti potpuno drugačije
OKS

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred najveću svetsku smotru vrhunskih sportista podelili su Milica Mandić, Tijana Bogdanović (tekvondo), Dušan Mandić, Filip Filipović (vaterpolo), Jasmina Milovanović, Sanja Vukašinović (streljaštvo), Aleksandar Kukolj, Marica Perišić, Milica Nikolić, Anja Obradović (džudo), Bojan Zdelar (kajak), Marko Jevtović (stoni tenis), Velimir Stjepanović (plivanje), Mate Nemeš (rvanje) i Tijana Bošković (odbojka).

Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije pozdravila je sve prisutne i otkrila interesantan detalj koji će obeležiti ceremoniju otvaranja Igara u Tokiju.

"Olimpijske igre su sve bliže i drago mi je da se broj sportista koji će učestvovati pod zastavom Srbije povećava iz dana u dan. U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportistkinja i sportista. Kao predsednica Sportske komisije OKS imaću tu čast da sa ostalim članovima komisije predložim Izvršnom odboru OKS ko će biti predstavnik i predstavnica Srbije koji će nositi zastavu naše divne zemlje na ceremoniji otvaranja. Izbor sportistkinje i sportiste koji će imati tu čast zavisi naravno od toga ko će biti u Tokiju na dan ceremonije, kao i od rasporeda takmičenja narednog dana, te vas molim da budete strpljivi što se tiče te informacije“, rekla je Milica Mandić.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje olimpijaca pre odlaska u Japan, kojem je prisustvovalo 15 sportista iz raznih disciplina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu


 

 

 

Komentari (0)

Loading