ĐOKOVIĆ IMA ČUDNOG RIVALA FOKINU, A ON ZNA KAKO SA NOLETOM Tajna uspeha su žuta i crvena čarapa, ali...
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković (34) je na pragu istorije.

Teško da će ikada da prestigne Endija Mareja, jedinog dvostrukog osvajača olimpijskog zlata (2012, 2016) u istoriji, ali je zato Srbin  na pragu da postane teniser sa najviše pobeda u singl konkurenciji na Igrama.

Lider je, za sada, Rodžer Federer sa 13!

Drugi na listi je jedini dvostruki zlatni Endi Marej sa 12 pobeda, koji je odustao od singla pre početka turnira u Tokiju, ali igra u dublu.

Treći na listi je Novak Đoković sa 11 pobeda.

Već na ovim Igrama Nole može do rekorda. Za to je potrebno da slavi u naredna tri meča i izbori finale.

Rival u osmini finala rival mu je Španac Alehandro Davidovič Fokina.

Španac ruskog porekla je rođen i odrastao u Marbelji, u kojoj godinama živi Novakov rođeni brat Marko i zbog kojeg je najbolji teniser sveta čest gost tog dela Pirinejskog poluostrva.

- Kao da se poznajemo deset godina. Viđali smo se ranije po turnirima, ali smo se dobro upoznali tako što smo bili jedini profesionalni teniseri u Marbelji, pa smo počeli da treniramo zajedno. Od tog momenta imamo sjajan odnos, sviđamo se jedan drugom, često mi daje savete za igru, mnogo sam naučio od njega - priča Fokina.

Jedini put do sada kada su se na terenu sreli Đoković i Fokina bilo je na mastersu u Rimu, na šljaci. Rezultat je bio 6:1, 6:1 za najboljeg na svetu.

- Obojio mi je lice - uz smeh komentariše Alehandro, aludirajući da ga je Đoković išamarao.

Pošto često trenira sa Novakom, momak iz Marbelje veruje da može da pobedi Srbina.

- Nema težeg protivnika od njega, ali znam gde da ga napadam. Novak ima sjajnu godinu, osvojio je tri gren slema, igra sa ogromnim samopouzdanjem, mada možda sada oseća i dodatni pritisak zato što igra za svoju zemlju i juri zlatni slem.

Ima Španac i tajni adut.

- Ne mogu da treniram ili igram bez jedne crne i jedne bele čarape. Nosim ih dugo već i postao sam sujeveran zbog njih. Želeo sam u Tokiju da nosim jednu žutu, a jednu crvenu, ali nisu stigle na vreme - nasmejao se Fokina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading