CARICE NAŠA! Milica izjavom posle osvajanja zlata oduševila celu naciju, njene reči su gromoglasno odjeknule Srbijom
Profimedia

Milica Mandić je postala prva srpska sportistkinja sa dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara, a posle izuzetno emotivnog pevanja himne, dala je intervju u kom je opširno pričala o svemu. 

- Kako to lepo zvuči, najbolja srpska sportistkinja. Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna. Nisu samo ovo moje zasluge, već da nije tu bilo trenera, kolega, mog verenika i porodice ne bih bila ovde gde sam sada. Ponosna sam što imam tako divnu podršku što su me gurale da dođem ovde i pružim svoj maksimum. Ovo su moje poslednje OI, i ponosana sam na ovaj uspeh - rekla je Milica ne skidajući osmeh sa lica.

Može li da se napravi paralela između Olimpijskih igara 2012. i ovih?

- Meni se čini da je ovo veći uspeh. Prognoze stranih medija, što se tiče mene, bile su da sličan uspeh ne može da se ponovi, posebno posle OI u Riju. Ali, tu smo protiv svih šansi. Ja sam išla sa verom u sebe i u ono što sam radil i iako je bilo teško u nekim momentima.

Imala je teške rivalke na putu, ali svaku prepreku je uspešno savladala...

- Sve protivnice su bile jako dobre, kao i protivnica iz Poljske koja je velika šampionka. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak i posle nije mogla da napada istom silinom kao na startu i to mi je osiguralo kontrolu nad borbom. Čast mi je što sam se našla sa aktuelnim svetskim šampionom u finalu.

U finalu se odlično snašla, a koristila je iskustvo od  pre devet godina.

- Kad sam ušla u finale, sve je bilo tako poznato i strano. Poznato, jer sam već bila na ovom mestu, a ona ne. Svaki put je ipak, drugačiji osećaj - zaključila je Milica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading