BAJKA SA NESREĆNIM KRAJEM Ona je izgubila finale Igara na neverovatan način, pa se slavi u komšiluku
EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Oko njenog života Britanci su pravili bajku.

Sa 14 godina Loren Vilijams (22) se iz Blekvuda preselila u Mančester da bi trenirala u štabu britanske tekvondo asocijacije.

Pošto je bila premlada morala je da živi sa majkom u kamp prikolici, spava na podu na dušeku.

Velšanka je tokom priprema za OI prošle godine evakuisana iz kuće jer je njen otac kopajući po bašti naišao na bombu i to baš tokom dana proslave okončanja Drugog svetskog rata.

Zbog svega navedenog kreirala se priča poput bajke, a onda je došlo finale Olimpijskih igara u kojima se Loren namerila na Hrvaticu Mateu Jelić, evropsku šampionku u kategoriji do 67 kilograma.

Naročito sve boli način kako je ostala bez najsjajnijeg odličja.

Samo 19 sekundi pre kraja Loren je imala bodovnu prednost, veliku za tekvondo - 21:15.

Usledio je udarac Matee u telo (17:21), pa kazna za Loren (18:21), a onda i udarac Metee u glavu (21:21) i devet sekundi pre kraja bilo je nerešeno.

Nova kazna za Britanku (22:21), pa još jedan udarac hrvatice u telo (24:21), a onda opet kazna za Vilijams (25:21) tri sekunde pre kraja.

Ne pamti se da je neko za ovako kratko vreme prokockao olimpijsko zlato.

- Srebro nije dovoljno. Imala sam je, ubedljivo vodila, ali sam sve uprskala. Dala sam maksimum u datoj situaciji, nisam imala najbolje pripreme, ali to nije opravdanje. Imala sam je... Na kraju krajeva olimpijsko srebro i nije baš loše - rekla je skrhana Loren.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (1)

Loading
Vuk

26.07.2021 17:01

Jako zanimljivo za srpski auditorijum, veoma važno?!