DRAMATIČNO U TOKIJU Srbi hitno smešteni u karantin!
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Organizatori Olimpijskih igara prijavili su danas deset novih slučajeva korona virusa i to kod dvoje sportista, šestoro pripadnika olimpijskog personala, jednog novinara i jednog dobavljača.

Ukupan broj zaraženih od kovid-19 koji su povezani sa Olimpijskim igrama porastao je na 132.

U velikom problemu je ekipa RTS-a, čiji su članovi bili u avionu u kome je 19. jula bio neko od zaraženih, pa je skoro polovina ekipe RTS-a morala odmah da se uputi u karantin.


- Većinu mojih kolega od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija. Zbog jedne nepoznate osobe na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula koja je sedela u blizini mojih kolega. Mi ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sedela u njihovoj blizini i da oni moraju u karantin. Od pre nekoliko sati su u svojim sobama, čekaju PCR test i nadamo se dobrim vestima. Oni su svi vakcinisani i nalaze se među 33 putnika kojima je određen karantin. Svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi, to će činiti smanjenim kapacitetima, uz podršku kolega u Beogradu. Verujem da će svi biti negativni, svi smo se pridržavali mera, do danas svi su bili negativni - poručio je u uključenju iz Tokija Predrag Milinković.

- Svi članovi delegacije RTS-a su vakcinisisani pre odlaska u Japan, svi su četiri puta bili negativni na korona testiranjima po dolasku u Tokio, ali propisi su propisi, i karantin je bio neophodan - saopštili su sa RTS-a.

Japanski premijer Jošihide Suga i guverner Tokija Juriko Koike, sastali su se danas da bi razgovarali o Olimpijskim igrama koje se održavaju u glavnom gradu i merama protiv korona virusa.

Kako je javio Kjodo, Koike je posetio zvaničnu rezidenciju premijera, preneo je Rojters.

Do susreta je došlo u trenutku kada je u Tokiju, u poslednja 24 časa, registrovano 1.763 novozaraženih od kovid-19.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading