PONOVO SU REŠETALI TROJKAMA Italija velikim preokretom pobedila Nemačku
AP/Charlie Neibergall

Reprezentacija Italije, koja je eliminisala Srbiju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pobedom je otvorila turnir u Tokiju. "Azuri" su pobedili Nemce 92:82, ali konačan rezultat ne odslikava stanje stvari na terenu. Nemci su dugo vodili, imali i dvocifrenu prednost, ali su u drugom poluvremenu pali i dozvolili Italijanima da se vrate u meč.

Kao i u Beogradu, Italijani su rivalu "presudili" trojkama. Za razliku od meča protiv Srbije, gde je briljirao, Ašil Polonara je protiv Nemaca šutirao ztrojke 0/6, ali je zato zablistao Simone Fontekio sa pet trojki iz pet pokušaja, a maksimalan iz linije za tri poena bio je i Danilo Galinari (2/2).

Kod Italijana je najefikasnini bio je Simone Fontekio sa 20 poena (2/8 za dva, 5/5 za tri), a Danilo Galinari i Stefano Tonut su dodali po 18 poena, Nikolo Meli imao je 13 poena i 9 skokova, a dvocifren je bio i Nikolo Manion sa 10 poena (4-10 iz igre), uz 7 asistencija.

Maodo Lo predvodio je Nemačku sa 24 poena (9/12 iz igre) i po 4 skoka i asistencije, Isak Bonga imao je 13 poena, 3 skoka i 4 asistencije, a Moric Vagner i Andreas Obst dodali su 12 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading