ZNA NOVAK ŠTA GA ČEKA U DRUGOM KOLU! Đoković rivalu ispunio želju, a prokomentarisao je i prvu medalju za Srbiju!
AP Photo/Patrick Semansky

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod na zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Novak je na startu turnira sigurnom igrom pobedio Bolivijca Uga Delijena sa 6:2, 6:2.

Nole je, bez ikakve dileme, najveća zvezda Igara u Tokiju i mnogi sportisti žele da se slikaju sa njim. Tako ga je i Delijen zamolio da mu pokloni majicu.

„Fina osoba, rekao mi je nekoliko lepih reči na mreži, želeo je da razmenimo majice, što smo u svlačionici i učinili. Rekao je da mu je ovo jedinstveno iskustvo, da mu se san ostvario. Želim mu sve najbolje u karijeri“, rekao je Đoković novinarima posle pobede.

ZNA NOVAK ŠTA GA ČEKA U DRUGOM KOLU! Đoković rivalu ispunio želju, a prokomentarisao je i prvu medalju za Srbiju!

AP Photo/Patrick Semansky

 

Osvrnuo se Novak i na to što ga bukvalno saleću sa svih strana da za selfije, fotografije...

„Predstavljati svoju zemlju u olimpijskom selu je posebno iskustvo. Imamo punu pažnju u poslednja tri dana, mnogo sportista mi je prilazilo, tražilo da se slikamo. Počastvovan sam, godi mi to do trenutka kada moram malo da se sklonim, da se usredsredim na ono što je najbitnije. Ali, olimpijsko iskustvo se razlikuje od bilo čega, bilo kojeg turnira i trudim se da upijem što više toga“.

ZNA NOVAK ŠTA GA ČEKA U DRUGOM KOLU! Đoković rivalu ispunio želju, a prokomentarisao je i prvu medalju za Srbiju!

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

 

Naredni Novakov rival je Nemac Jan Lenard-Štruf, kojeg je pobedio u svih pet prethodnih mečeva.

„Imam dobar skor sa njim, ali imali smo nekoliko težih mečeva. Vrlo je nepredvidiv, ima dobar servis, igra izuzetno snažno, izlazi na volej, a ovde lete loptice, brži su uslovi, što je za njega dobro. On voli da rizikuje, pa očekujem da će da me napada, da mi oduzima vreme, da skraćuje poene. Znam šta me očekuje, spremiću se, nadam se najboljem“.

Srbija je već drugog dana Igara osvojila medalju. Srpski strelac Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u disciplini vazduđni pištolj 10m.

„Fantastične vesti! Prva medalja, Mikec koji je putovao ovih dan u šest ujutru iz sela, pa smo se šalili što ne može da se druži sa nama. Za njih strelce je borilište sat i po daleko. Svaka mu čast, mnogo mi je drago, ovo su mu četvrte Igre, kao i mene i prva medalja. Zaslužio je“, poručio je Novak Đoković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading