ŠTA TI DEČKO PRIČAŠ? Teniser koji se obrukao na Vimbldonu tvrdi da može da spreči Novaka da osvoji zlato
Tanjug/Ap

Aleksander Zverev puca od samopouzdanja. Nemac je, po mišljenju većine stručnjaka, posle Novaka Đokovića, a uz Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva, glavni kandidat za zlato i raspodelu odličja. 

- Nekoliko puta sam rekao kako želim da se takmičim za Nemačku na Igrama. To uopšte ne znači da ću pobediti, ali vidim sebe kao jednog od favorita za medalju. Moraću da budem fokusiran svaki meč - rekao je Zverev za nemačke medije. 

Srbin je fantastičan ove sezone, osvojio je tri grend slem titule, ali Zverev misli da ima recept.

 

 

- Da biste pobedili igrača poput Đokovića, morate da radite stvari koje vrlo mali broj igrača može. Morate da nadmašite Đokovića, dominirate nad njim. Ja sebe vidim kao nekog ko će možda imati prilike da ga pobedi. Moraš da igraš na visokom nivou i nadaš se da tog dana neće biti uspešan. Mislim da najbolji igrači uvek imaju taj pritisak. Ako budete uspešni na jednom ovakvom turniru, 100 dosto znate da ste u tom trenutku najbolji na svetu.

Momku iz Hamburga koji vuče ruske korene će ovo biti prve Igre u životu.

- Biće drugačije zbog koronavirusa. Ali prvi put ću biti u Olimpijskom selu, ludo je. Zaista želim da uživam u svakom trenutku - zaključio je Zverev.

Žreb za teniski turnir na OI je na programu u četvrtak u 04.00 po našem vremenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milan

21.07.2021 09:26

Momak je u pravu, moraš da igraš savršeno i da se nadaš da protivnik ima loš dan. U prvih sto svako može da pobedi svakoga, no treba puno toga da se poklopi. Zato je top deset onih koji konstantno igraju dobro. Navijam za Novaka, da osvoji olimpijsku medalju i četvrti veliki turnir kako bi ispisao u istoriju.