Nikola Jokić
Foto: AP/Kyle Terada/Pool Photo via AP

Legendarni član "loših momaka" iz Detroita i jedan od najboljih organizatora igre u istoriji najjače lige na svetu poručio je da je oduševljen i impresioniran Jokićevim intelektom i uporedio ga sa Medžikom Džonsonom. 

- On možda nije najbolji centar koji je ikada igrao, ali on bi mogao biti jedan od najpametnijih centara koji su ikada igrali košarku. On ima odgovor na svaki problem pred koji ga stavite. Ako igrate čovek na čoveka on će igrati na postu. Ako ga udvojite, on je odličan dodavač. Ako igrate zonu protiv njega, on će da se postavi na slabijoj strani. Nesebičan je. On čita odbranu bolje nego većina centara i plejmejkera. Karim, Šek, Vilt, Volton, ti momci su bili dobri u napadu, u davanju koševa, ali u niko osim Jokića ne zna šta, kad i kako da se uradi, i to ne iz pozicije davanja koševa. Govorim o intelektu. Kad postavite ovaj tip odbrane na njemu, on tačno zna kuda da ide i to ne da bi sebi obezbedio koš, već da bi vam razbio odbranu - poručio je Tomas tokom razgovora sa kolegama.

ŠOU U SVLAČIONICI Meloun uručio nagradu Jokiću, pa se našalio: "Nisi imao tripl-dabl, razočarani smo" (VIDEO)

Potom je Jokića uporedio sa Medžikom Džonsonom.

- Ne kažem da su Šek i Jokić na istom nivou. Ovde govorimo o košarkaškoj inteligenciji. Govorimo od vrata na gore. Kako on vidi i razume igru. Ako bi Medžik Džonson igrao danas, on bi bio centar u današnjoj košarci. To je ono što "ubija" Majami, to je njegov košarkaški koeficijent inteligencije. On ima sve odgovore na testu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading