Nikola Jokić
Foto: AP/Kyle Terada/Pool Photo via AP

Nema sumnje da je dobar deo Srbije bio budan protekle noći kako bi ispratio još jednu partiju Nikole Jokića za pamćenje. 

Košarkaši Denvera pobedili su Majami rezultatom 108:95 u četvrtoj utakmici finala NBA lige i sada im samo još jedan trijumf nedostaje kako bi se konačno okitili titulom najjače košarkaške lige na svetu. 

Ali, krenimo redom. 

Vrlo tvrdo je krenuo meč na obe strane. Početnu prednost stekao je Denver, međutim, Majami je uspeo da pronađe način da se odmah vrati u igru.

Džimi Batler i iskusni Kevin Lov su dosta uticali na igru domaćina i bili raspoloženi na parketu. 

Nakon finiša prve deonice, Nikola Jokić je otišao u svlačionicu kako bi doktori utvrdili koliko je ozbiljna povreda, jer je Srbin prilikom jednog skoka povredio zglob. 

Ali, po povratku na parket, Džoker je zaigrao sjajno (23 poena u meču)

Na poluvremenu je Denver vodio sa 55:41.  

VELIKE REČI VLASNIKA DENVERA Jokić je najimpresivniji igrač kojeg sam ikada video

Nastavili su u svom ritmu Nagetsi i u trećoj četvrtini meča. Već na početku Džamal Marej je pogodio jedan težak šut što je dodatno motivisalo tim. 

U poslednjoj četvrtini, NIkola Jokić je već na startu napravio peti faul, tako da ga je Majkl Meloun izveo iz igre kako bi ga sačuvao za kraj meča.

To je Majami iskorstio prevdođen odličnom igrom Džimija Batlera, te su uspeli da smanje prednost Nagetsa na samo šest razlike. 

Ali, probudio se i Denver, a sve je krenulo trojkom Džamala Mareja. Međutim, svakako je heroj utakmice Brus Braun, koji je ubacio 21 poen na utakmici, uz sjajnu rolu u finišu, rešio meč.Gordon je bio najbolji sa 27 poena. 

S druge strane, Majami je predvodio Džimi Batler koji je ubacio 25 poena, a Adebajo je završio meč sa 20 poena.

Denver vodi sada sa 3:1 u finalnoj seriji, u noći između ponedeljka i utorka imaće šansu da na domaćem terenu postane NBA šampion.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading