VELIKI SKANDAL PRED TREĆU UTAKMICU Nikola Jokić brutalno izvređan na američkoj nacionalnoj televiziji (VIDEO)
Foto: AP/AP/Jack Dempsey

Stiven Ej Smit je jedan od vodećih američkih sportskih TV novinara koji se u svojim javnim nastupima neretko teatralno ponaša. Njegovi komentari retko koga ostavljaju ravodušnim, ali sada je prešao svaku granicu.

Kako pišu "Novosti", on je usred emisije ESPN-a, najvećeg sportskog medija u SAD, nazvao Jokića "velikom kacom masti".

Tokom razgovora sa kolegama na temu da li je srpskog centra najteže čuvati u NBA ligi, jer u plej-ofu ima nestvarne proseke od 30,4 poena (uz 54,5% preciznosti šuta iz igre), te 12,9 skokova i 10,1 asistenciju po meču, Smit je ovako počeo svoje izlaganje:

- Ja razumem da ova velika kaca masti ne može da skoči na ivičnjak, ali dodajem i da je nezaustavljiva. Nezaustavljiva. Slušajte, slušajte, ja volim Nikolu Jokića, volim ga. I neverovatno je gledati ga. Stvarno. Ali, njega nije teže čuvati nego Stefa Karija!

A dok se Smitova koleginica zgražavala nad komentarom da je Nikola Jokić "kaca masti", pomenuto izlaganje je nastavljeno na sledeći način:

- Podsetio bih vas sve da je Stef Kari čovek koji tokom karijere prosečno postiže 24 poena po meču. Podsetio bih vas sve da je Stef Kari o kome pričamo dvaput bio MVP lige, baš kao Jokić. Podsetio bih vas da je u dve sezone Stef Kari bio najbolji NBA košgeter. Podsetio bih vas da on ima veći broj poena po meču u NBA karijeri od Jokića. Podsetio bih vas sve da je to najbolji šuter kog je Bog stvorio, okej?!

 

 

Mnogi su reagovali burno na ono vređanje srpskog asa, a čak su i neke Smitove kolege podigle glas.

Tako je Džoel Raš, novinar uglednog "Forbsa", ovako prokomentarisao pomenuti skandal:

- "Velika kaca masti"?!? Voleo bih da te vidim, Stivene Ej Smite, da probaš da trčiš uz one stepenice na Red Roksu protiv Nikola Jokića. Džoker bi bio na vrhu dok bi ti i dalje bio oslonjen na kolena, negde na trećini tog zadatka - poručio je Raš, misleći na kondicioni deo priprema koje srpski as delom obavlja i na pomenutim stepenicama.

Podsećamo, u 02.30 iza ponoći na programu je treći meč finala između Majamija i Denvera koji možete pratit putem našeg sajta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading