nba
Foto: Profimedia

Američkoj javnosti veoma je interesantno što u oba tima igraju srpski košarkaši.

Nikola Jokić je poznat širom planete, ali je član Hita Nikola Jović potpuna nepoznanica, pa su tamošnji predstavnici medijskih kuća uradili zanimljiv intervju s bivšim košarkašem Mege.

- U Srbiji preko kablovske ne možete baš pogledati svaku utakmicu i zbog toga ga nije moguće u kontinuitetu pratiti. I stoga nije da smo tako bliski, Nikola Jokić i ja. Zaista ga ne poznajem tako dobro. Tek sam počeo u NBA. Ipak, mogu da ga vidim kao velikog brata zbog toga kakav on jeste. Nadam se da ću ga bolje upoznati i da će me naučiti svemu što zna - rekao je Jović.

nba

undefined

 

Prošlogodišnji 27. pik na NBA draftu otkrio je da je Jokića upoznao tek u februaru ove godine, kada su se sastali Denver i Majami.

- Dao mi je mnogo saveta i zahvalan sam mu na srca na tome. Preneo mi je svoja iskustva iz NBA lige, objasnio kako da pristupim svom poslu. Bilo je zaista divno. Volim njegov način igre, volim ga kao osobu. Sviđa mi se kako se ponaša, veoma skroman i veoma zahvalan - kazao je Jović i dodao:

- On nije neko ko pokazuje veličinu na društvenim mrežama. On je veliki u svom timu i svojoj porodici i među prijateljima. On je takođe idol dobrom delu mladih momaka iz naše zemlje, poput mene, koji igraju košarku. Svi volimo kako nas on predstavlja. Ponosni smo na njega. Morate da razumete, za nas on mnogo znači. Nekako smo mala zemlja. Znate koliko američkih igrača ima u NBA, a koliko srpskih? Nemamo mnogo na koje se možemo ugledati. Ali srećan sam što on i ja možemo da predstavljamo Srbiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading