Nikola Jokić i navijač Denvera oboleo od raka
Foto: Printscreen/Printscreen

 

Skoro četiri godine otkako je upoznao Nikolu Jokića, koji mu je dao podršku u borbi s opakom bolešću, Karter Edžerli se vratio u „Bol arenu“. Sad on podržava Srbina i Nagetse u pohodu na šampionski prsten.

Karter Edžerli

Printscreen/CBS news

 

Karter se od 2019. bori s rakom kostiju, za koji je saznao kad se povredio dok je igrao košarku. Mnoge nedelje poslednje godine lečenja u Dečjoj bolnici u Koloradu morao je da provede na hemoterapiji. Borio se za život...

Dok je bio u bolnici vreme je prekraćivao igranjem košarkaških video-igrica. Njegovu priču je objavio Dilan Tomas iz „CBS njuza“, a pošto su obojica navijači Denvera, organizovao je da Edžerli dođe na meč voljenog kluba. Bio je na zagrevanju Nagetsa uoči susreta s Hjustonom. Igrači nisu bili obavešteni o Karterovoj životnoj borbi, ali kad su primetili visokog tinejdžera (od zračenja) ćelave glave, prilazili su mu jedan po jedan i prozborili poneku s njim. Ali, jedan je otišao dalje. Nikola Jokić, dabome. Ljudina iz Srbije!

Karter Edžerli

Printscreen/CBS news

 

Jokara je potpisao dres koji je momak nosio, a bila je to njegova petnaestica, i razgovarao s njim o košarci.

- Bilo je neverovatno. Nije imao pojma ko sam, ali je došao i pozdravio me. Proveo je mnogo više vremena sa mnom nego što mu je bilo potrebno uoči meča.

Karter Edžerli

AP/Jack Dempsey

 

U međuvremenu, Jokić je postao dvostruki MVP lige i ovog leta vodi Nagetse ka šampionskom prstenu, prvog u istoriji franšize. A njegov dres još visi iznad kreveta mladića kojem se vratio rak. Karter se sad bori s infekcijama izazvanim operacijama, ali i dalje navija za Denver. Bio je na drugom meču finalne serije, koji je, nažalost, dobio Majami.

Nikola Jokić

AP/David Zalubowski

 

- Svaki put kad vidim dres, setim kako ga je potpisao i to mi izmami osmeh. Činjenica da je Jokić uspešan i da je imao vremena za mene je vredna divljenja, on je neverovatna osoba. Uzbuđem sam što sam mogao da vratim deo energije koju su mi Nagetsi dali tokom moje borbe s rakom - rekao je Edžerli za „CBS njuz“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading