JOKIĆ SE POIGRAVA SA RIVALIMA Srbin doveo Dejvisa do ludila, brutalan potez "Džokera" o kom bruji NBA liga (VIDEO)
Foto: AP/AP/Jack Dempsey

Nikola Jokić odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu ubacio je  23 poena, imao 17 skokova, 12 asistencija i tri ukradene lopte.

Poveli su Nagetsi sa 2:0 u seriji sa Lejkersima, a ponovo je najzaslužniji bio srpski centar, čovek koga ni najbolji defanzivni centar na svetu Entoni Dejvis ne može da sačuva. Tokom celog plej-ofa Nikola pruža neverovatne partije i obara brojne rekorde, a sad do ludila dovodi Dejvisa.  Džoker već šest utakmica beleži učinak od bar 20 poena i bar 10 asistencija, što je najduži niz jednog igrača u plej-of istoriji. 

MAJAMI NAPRAVIO NOVI BREJK PROTIV BOSTONA Sve je izvesniji "srpski derbi" u finalu NBA lige (VIDEO)

NBA liga je na Instargam profilu objavila nekoliko video snimaka koji su bez sumnje posramili Dejvisa. Govorio je na sva usta posle prvog poraza "jezerdžija" da zna kako da zaustavi Nikolu, a onda je posle svakog poteza Srbina bio u šoku. Malo je nedostajalo da ga usred utakmice pita "kako čoveče, kako ovo radiš?". Mahao je rukama, gledao u šoku u Srbina, hvatao se za glavu... Nije mogao da veruje šta mu Nikola radi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

Takođe, Jokić je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je zabeležio četiri uzastopne tripl-dabl utakmice sa preko 20 poena.

Sada je treći na večnoj listi tripl-dabl utakmica u plej-ofu sa 13. Uspeo je da prestigne Rasela Vestbruka. Ispred njega samo su Medžik Džonson  sa 30 i Lebron Džejms sa 20. Tokom celog ovog plej-ofa Jokić u proseku beleži 31 poen po utakmici, uz 13,5 skokova i 10,1 asistenciju, uz procenat šuta iz igre od 55,9, te neverovatnih 51,2 za tri poena. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading