TO BI BILO POGREŠNO Gazda Finiksa ne želi kaznu za Jokića
Foto: AP/AP/David Zalubowski

Godinama ga mnogi provociraju na terenu iz čiste nemoći, sudije ga nimalo ne štite, nije dobio MVP priznanje ove godine bez ijednog valjanog razloga... A, potpuno ludilo se desilo jutros, kada se na četvrtoj utakmici plej-ofa protiv Finiksa pogurao sa vlasnikom Sansa Metom Išbijem.

Prema pravilniku takmičenja, Jokić bi mogao zbog toga da dobije utakmicu suspenzije, jer ne sme da ima kontakt sa publikom. Iako je, u stvari, Išbi prvi inicirao kontakt sa centrom Denvera, o čemu je srpski as pričao na konferenciji za medije. 

DOKLE VIŠE? Udario Jokića na kvarno, sudije se pravila da ništa ne vide - SRAMOTA (VIDEO)

TO BI BILO POGREŠNO Gazda Finiksa ne želi kaznu za Jokića

AP Photo/Abbie Parr

 

Posle svega javio se Met Išbi i preko društvenih mreža poručio da Nikola Jokić ne bi trebalo da bude kažnjen.

-Velika pobeda za Sanse prošle večeri u sjajnoj seriji do sada! To bi trebalo da bude jedina priča. Suspenzija ili kažnjavanje bilo koga zbog incidenta prošle večeri ne bi bilo pravedno. Veoma poštujem Jokića i ne bih voleo da vidim tako nešto. Uzbuđen sam zbog pete utakmice. Idemo Sansi - poručio je Išbi. 

Suspenzija za Jokića u, mogli bi se ispostaviti ključnoj utakmici serije, ne bi bila presedan, jer se slična stvar desila 2014. Zeku Rendolfu kada je bio u Memfisu i to u sedmom meču protiv Oklahome.

Disciplinski sudija konačnu odluku mora da donese u 48 sati od incidenta, jer je peta utakmica u Denveru pred vratima. Očekuje se da nadležni obave razgovor sa Jokićem i sa ostalim učesnicima ekscesa i da onda preseku. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading