OVO MU SE PRVI PUT DOGODILO Jokića pokrali za MVP nagradu, a šta tek da kaže Lebron?!
Foto: AP/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić je bio najbolji igrač u ligaškom delu tekuće NBA sezone, predstavnici medija su MVP nagradu dodelili Džoelu Embidu, a ponovo je i Lebron Džejms na neki način stigao u centar pažnje. Legendarni košarkaš koji je tokom karijere nastupao za Klivlend, Majami i Lejkerse prvi put nije dobio nijedan glas u trci za najboljeg!

Još od kako je 2003. godine izabran kao prvi pik na draftu, Lebron je čitavom svetu pokazao da će njegova karijera biti jedna od najboljih u istoriji košarke. Zaigrao je za Klivlend, postao prva zvezda tima i ulogu superstara više nije ispuštao. Tokom pune dve decenije je jedan od najboljih igrača lige - pokazuju to i četiri MVP priznanja - ali ove sezone za njega nije bilo mesta. 

ŠTA SMO URADILI? ŠTA SLAVITE? Jokić dobio ozbiljno upozorenje, ništa još nije gotovo

OVO MU SE PRVI PUT DOGODILO Jokića pokrali za MVP nagradu, a šta tek da kaže Lebron?!

AP/Ashley Landis

 

U konkurenciji Embida, Jokića, Adetokunba, Tejtuma i ostalih Lebron Džejms je ostao bez glasa, što mu se prvi put u karijeri desilo. Čak i u svojoj ruki sezoni "Kralj" je bio među igračima koji su se takmičili za prestižno priznanje. Tada je Kevin Garnet sa čak 1.219 poena osvojio nagradu, pratili su ga Tim Dankan, Džermejn O'Nil i Peđa Stojaković, pa zatim Kobe Brajant, Šekil O'Nil, Ben Valas i Džejson Kid, a mladi košarkaš Klivlenda našao se na 9. mestu sa 11 poena.

Lebron je tokom sezone 2022/23 odigrao 55 mečeva u ligaškom delu takmičenja, uz prosečno 35,5 minuta na terenu. Postizao je 28,9 poena po meču, a imao je i 8,3 skoka odnosno 6,8 asistencija. Deluje prilično dobro za čoveka koji je na kraju karijere.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.      

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading