DENVERU NEDOVOLJNA BRUTALNA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA Nagetsi sa ivice provalije do produžetka, Srbin režirao neviđenu dramu
Foto: AP/AP Photo/Abbie Parr

Tako su Nagetsi propustili priliku da već posle četvrte utakmice obezbede prolaz dalje, pa je Minesota smanjila na 3:1 u seriji.

Neverovatni Nikola Jokić utakmicu je završio sa 43 poena, 11 skokova i šest asistencija i odličnih (15/26 iz igre). Treba uzeti u obzir i to da je srpski reprezentativac pogodio i neke ključne pogotke na kraju utakmice i u produžetku, ali nažalost uzalud.

Jokić je na skoro 30 poena bio već pre četvrte četvrtine, dok je ostatak prve petorke Denvera zajedno imao skoro toliko.

Minesota je diktirala tempo meča od prve sekunde i na granici dvocifrenog vođstva bila je tokom svih 12 minuta. Ipak, predvođeni sjajnim srpskim centrom Nagetsi uspevaju da pred kraj iste čak i povedu, ali na kraju ipak u drugi kvartal odlaze za zaostatkom od jednog poena.

 

 

Bolje su otvorili kao po običaju u ovoj seriji i drugo poluvreme izabranici Majka Melouna, pa su tako posle par uvodnih minuta imali i do osam poena prednosti. Ipak, potpuno su stali gostujući igrači i u drugoj polovini četvrtine i serijom 16:5 Minesota preuzima vođstvo i na kraju sa sedam poena prednosti odlazi u odlučujući kvartal.

Iako su Vukovi rutinski odrađivali posao tokom poslednjeg kvartala i činilo se da idu ka lakoj pobedi, neverovatnom serijom (12:0) u poslednjih par minuta Nagetsi stižu do izjednačenja, najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću i Majklu Porteru mlađem.

Nakon Edvardsovih poena za 96:84 Jokić je ubacio trojku u narednom napadu, a još dve ubrzo je dodao i Porter. Zatim je Nikola pogodio fejdavej, a nakon još jednog promašaja Minesote Nikola je imao priliku i da donese prednost svom timu, ali je bio polovičan sa linije penala, pa je tako meč otišao u produžetak, pošto je ekipa Vulvsa promašila još jedan napad, tačnije nije ni šutnula.

Asistencijom Jokića za Koldvel Poupa otvorili su gosti produžetak, a nakon što je Minesota uzvratila Nikola je vezao četiri poena. Ipak, Aleksander Voker pogađa dve trojke iz levog kornera i dovodi svoju ekipu na pet poena prednosti.

Denver je ponovo uspeo da se vrati preko Jokića i Mareja, ali je trojkom na 12 sekundi pre kraja Edvards sada i zvanično stavio tačku na sudbinu Nagetsa u ovom meču. Upravo on bio je i najefikasniji u svom timu sa 34 poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading