JOKIĆ UPISAO NOVI TRIPL-DABL ZA POBEDU DENVERA Nagetsi na jedan trijumf od polufinala Zapada (VIDEO)
Foto: AP/AP Photo/Abbie Parr

Košarkaši Denvera nalaze se na korak od plasmana u polufinale Zapadne Konferencije NBA lige, pošto su i u trećem meču pobedili Minesotu rezultatom 120:111 ! Ovoga puta na gostujućem terenu, za velikih 3:0 u seriji!

Srpski as Nikola Jokić ponovo je bio sjajan i zabeležio je novi tripl-dabl: 20 poena, 12 asistencija i 11 skokova! Ukupno sedmi u plej-ofu, te je ispred njega, kada su u pitanju visoki igrači, samo Vilt Čemberlen sa devet. 

Odigrao je Jokić čudnu utakmicu, jer u drugoj deonici uopšte nije pogađao koš rivala - dok se nijednom nije našao u prilici da izvede slobodna bacanja. Usput, pogodio je i dve trojke.

JOKIĆ UPISAO NOVI TRIPL-DABL ZA POBEDU DENVERA Nagetsi na jedan trijumf od polufinala Zapada (VIDEO)

AP Photo/Abbie Parr

 

Od momenta kada su poveli sa 38:33 početkom druge deonice, Denver to vođstvo nije ispuštao do kraja. Bila je Minesota blizu da se vratio u meč, na -3 na startu poslednje deonice (94:91), ali su Nagetsi odbili i taj nalet.

Bio je Jokić i te kako košgeterski raspoložen u prvoj deonici. Imao je 11 poena i četiri skoka, dok je Denver posle nešto slabijeg starta serijom 14:2 peokrenuo na 21:26. Ipak, na prvi odmor se otišlo sa egalom koji je samo kratko trajaou drugoj deonici. 

Nagetsi su poveli sa 33:28, Minesota je izjednačila, da bi četa Majkla Melouna krenul da diže razliku. Ona je prvi put postala dvocifrena u 19. minutu (50:39, dok je ključan trenutak prvog poluvremena viđen pri rezultatu 58:45.

Umesto da odu na +15, Nagetsi su upropastili kontranapad i dozvolili su rivalu da se u potpunosti vrati u meč, da smanji razliku na 55:61 na poluvremenu - uz napomenu da se Jokić celu drugu deonicu nije upisao u strelce.

Poluvreme je zavšrio sa 11 poena, sedam skokova i pet asistencija, ali je trojkom otvorio treću deonicu i odveo svoj tim ponovo na dvocifrenu razliku (67:57). Nastavio je srpski košarkaš da puni statističke kolone i na polovini treće deonice imao je 16 poena, 10 asistencija i devet skokova, pre nego što je zbog četvrtog faula otišao na klupu. Što se tiče samog Denvera, Nagetsi su održavali tu prednost između 7-13 razlike. 

Zanimljivo je da je kompletna prva petorka Denvera bila dvocifrena u 30. minutu, a prednjačio je Majk Porter Džunior (17) kom se baš igrala košarka u trećoj četvrtini.

JOKIĆ UPISAO NOVI TRIPL-DABL ZA POBEDU DENVERA Nagetsi na jedan trijumf od polufinala Zapada (VIDEO)

AP Photo/Abbie Parr

 

Jokić je svoj novi tripl-dabl u NBA ligi kompletirao na startu poslednje deonice, kada je uhvatio taj potrebni skok (16-10-10), ali je Denver prosuo prednost i imao je samo 94:91 posle dva minuta igre u 4. četvrtini. 

Tražio je Majkl Meloun tajm-aut, usledila je reakcija Denvera koji je sredinom psolednje deonice ponovo imao +10 (105:95). Jokić je bio "krivac" za to, svojim 18. poenom, mada su Tauns i Edvards brzo prepolovili razliku. Bilo je to sve od Vukova koji jednostavno nisu imali snage za preokret.

Majkl Porter Džunior je sa 25 poena bio najefikasniji igrač Denvera. Jokić je dodao 20, Džamal Marej je stao na 18, dok su Gordon i Kaldvel - Poup imali po 14. Vredi pomenuti i sjajnog Brusa Brauna koji je pogađao u bitnim momentima i meč je završio sa 12 poena.

Kada je u pitanju Minesota, Entoni Edvards je imao 36 poena. Karl-Entoni Tauns ga je pratio sa 27, dok je Rudi Gober imao 18 poena i 10 skokova.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading