NEVEROVATNO ZBOG ČEGA BI JOKIĆ MOGAO DA OSTANE BEZ MVP TITULE Amerikanac otkrio bizaran razlog zbog kog će glasati za Embida
Foto: AP/AP Photo/Derik Hamilton

Džoel Embid iz Filadelfije se vratio na prvo mesto u MVP trci, a Nikola Jokić iz Denvera je skinut sa te pozicije nakon što je bio na njoj prošlog petka.

Jokić nije igrao nekoliko prethodnih utakmica zbog povrede, ali i zato što je Denver obezbedio prvo mesto u Zapadnoj konferenciji. Sa druge strane, Embid igra sve utakmice, osim ključne protiv Nagetsa zbog povrede. Embid prosečno postiže 33,3 poena, 10,2 skoka i 4,2 asistencije, dok Jokić ima prosek od 24,8 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija.

Američki novinar Džon Holindžer, koji radi za Atletik, izneo je svoje mišljenje zašto će dati glas Embidu pre nego Jokiću.

NEVEROVATNO ZBOG ČEGA BI JOKIĆ MOGAO DA OSTANE BEZ MVP TITULE Amerikanac otkrio bizaran razlog zbog kog će glasati za Embida

AP Photo/Rick Bowmer

 

 

- Istorija igra ulogu ovde. Mislim da 'zamor glasača" nije ispravan opis onoga što ja osećam ovde. Mislim da nije uredu da u ovoj eri na tabli piše Nikola Jokić 3, Janis Adetokumbo 2, Džoel Embid 0 u poslednjih pet sezona - napisao je Holindžer u svojoj kolumni pod naslovom "Zašto je Džoel Embid moj MVP".

Objasnio je Holindžer i uticaj dva igrača na timove.

- Pošten je argument da je Embid bolji defanzivno od Jokića, a brojevi ne mogu u potpunosti da iskažu tu razliku. Ključni deo odbrane visokog igrača je zaštita obruča, a Jokić to jednostavno ne nudi. Bez obzira na njegove ostale adute, ovo mu je najveća slabost. Embid, s druge strane, je 11. bloker lige sa najmanje 1.500 odigranih minuta, što je dvostruko više od Jokića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading