MAGIJA JOKIĆA ZA BOŽIĆ U AMERICI Srbin odigrao brutalan meč i doneo pobedu Denveru posle neverovatne drame
Foto: AP/Photo/David Zalubowski

Jokić je upisao 41 poen (16-25 iz igre, 7-9 penali) i po 15 skokova i asistencija za 21. pobedu u sezoni, uz 11 poraza, i prvo mesto na Zapadu. 

Srpski as stigao je do 89. tripl-dabla u NBA karijeri.

Nagetsi su moćno startovali sa prednošću 26:11 u toku pre deonice, na leđima raspoloženog Jokića, koji je otvorio meč sa 15 poena. Sansi uzvraćaju velikim preokretom i dolaze do prednosti od sedam poena u drugoj deonici i na kraju prvog poluvremena.

Finiks nastavlja sa odličnom igrom u trećoj četvrtini, došašvi do dvocifrene prednosti. Jokić kreće sa serijom poena, 16 u tom periodu, uz podršku Erona Gordona, kako bi utakmica došla u egal.

U završnici smo gledali pravu dramu pošto je Džamal Marej, na dodavanje Nikole Jokića, zakucao loptu za 113:113 na samo 11 sekundi do kraja, da bi Denver brzo došao do lopte jer je Mikal Bridžis napravio faul u napadu. Ipak, poslednji napad u kome je Marej hteo da bude heroj - završio se blokadom na šutu za tri poena i otišli smo u produžetke. A tamo se ipak pitao Jokić, koji je ili pogađao ili asistirao svojim saigračima, da bi meč rešio Aron Gordon monstruoznim zakucavanjem.

 

 

Imao je Jokić i veliku pomoć Gordona (28 poena i 13 skokova) i sve boljeg Mareja (26 poena), dok su na drugoj strani prednjačili Šemet (31), Ejton (22 poena i 16 skokova), Li (18) i Pol (17).

 

Standings provided by Sofascore

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading