SNIMAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Ovako je Jokić sa 19 godina pričao o Partizanu, Evroligi, NBA (VIDEO)
Printscreen

Novinar iz Denvera Harison Vind podsetio je javnost na snimak Nikole Jokića od pre osam godina i kako je tada opisivao svoju igru pre započete NBA karijere.

Reč je jednom od njegovih prvih intervjua u Americi, kada je sa 19 godina bio deo "Nike Hoop Summit" događaja u Portlandu.

Jedno od pitanja bilo je koliko voli da igra sa jednim od igrača.

DRAMA U MEMFISU PRIPALA GOLDEN STEJTU Morent ubacio 34 poena, pa promašio šut za pobedu, "Voriorsi" stigli do brejka (VIDEO)

- Igram sa svakim. To je košarka. Dodam kada je neko slobodan, šutiram kada sam ja slobodan. To je košarka, znate - govorio je tada 19-godišnji Jokić.

Kratko je opisao svoj košarkaški razvoj.

- Idem korak po korak, kao junior, kao senior, sada u sam u seniorskom takmičenju, u ABA ligi... Sada sam ovde. Ozbiljno sam počeo da igram košarku prošle godine. Ali, pre toga, igrao sam u mom rodnom gradu sat i po dnevno. Ne vidim sebe na nekom koledžu. Tamo svi skaču i trče brzo. Ja ne skačem, ne trčim brzo, igram 1 na 1, 2 na 2, tako nešto - rekao je Nikola i dodao:

- Košarka ima veze sa saigračima. Igraj prosto, najprostije što možeš.

Nikola je govorio i o svojim ciljevima, pa je tkao na pitanje o tome hoće li igrati u Partizanu, Evroligi ili NBA odgovorio:

- Svi vole da igraju u NBA. Možda u nekom Evroligašu, Barseloni, Realu, Panatinaikosu, ali NBA je NBA.

BREJK U BOSTONU Adetokunbo tripl-dablom doneo Milvokiju prednost u seriji (VIDEO)

Dotakao se i planova u 2015. godini.

- Možda odem na Evropsko prvenstvo sa Srbijom i pripremiću se za sledeću sezonu - rekao je Jokić.

Potom je stigao poziv Denvera, a ostalo je istorija. Osam godina kasnije, Jokić je u prilici da postane dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading