NASTAVLJA SE DOMINACIJA Jokić je MVP NBA lige!
Tanjug/Ap

Nastavio je Nikola Jokić tamo gde je stao prošle sezone i sjajnim partijama predvodi Denver Nagetse.

Zahvaljujući odličnim igrama u proteklih nekoliko mečeva Jokić je skočio na listi MVP kandidata u NBA ligi i sa druge je došao do liderske pozicije.

Srbin se istakao u meču protiv Los Anđeles Klipersa u kom je zabeležio tripl-dabl uz 49 poena i asistenciju za Erona Gordona na isteku produžetka za pobedu.

Bio je to njegov treći uzastopni, a ukupno 10. tripl-dabl u sezoni.

- Trener Majkl Meloun ne treba da vodi kampanju u Jokićevo ime, jer je istina da njegove brojke sve govore. Trenutno je prvi u ligi. Ima 10. tripl-dabl učinaka, na sedmom je mestu večne liste (67 puta je zabeležio tripl-dabl). Od kada je došao u Nagetse, ekipa ima skor 47-10 kada on uhvati 15 skokova. Ove sezone je četiri puta imao mečeve sa minimum 24 poena, 15 uhvaćenih lopti i sedam i više asistencija. Ostali igrači u ligi su zajedno u tome zajedno uspeli ukupno četiri puta - navodi se na sajtu NBA lige.

Jokić ove sezone prosečno beleži 25,9 poena, 13,9 skokova i 7,4 asistencije po meču. Iza njega na listi su Janis Adetokumbo (Milvoki), Džoel Embid (Filadelfija), Kevin Durent (Bruklin), Kris Pol (Finiks), Stef Kari (Golden Stejt), Demar De Rozen (Čikago), Dža Morant (Memfis), Rudi Gober (Juta) i Lebron Džejms (Lejkersi).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
XYZ

22.01.2022 02:18

Kako ce ga izabrati za MVP-a kad je Srbin, a misljenje je da 'Srbi lose uticu na okolinu'. Bolje izabrati nekog uvlakaca i poslusnog 'boy'-a, zapadnjackog du.elizca koji koristi misice jer mozga nema a ni svoje 'JA'.