(NE)OČEKIVANO NBA zbog vakcina promenila jedno pravilo
Tanjug/Ap

Čelnici NBA saopštili su klubovima da vakcinisanim igračima neće biti neophodna redovna testiranja, dok će oni koji nisu potpuno vakcinisani morati da budu testirani svakog dana, bilo da su u pitanju treninzi, putovanja ili utakmice.

Kako se navodi, ne očekuje se da će potpuno vakcinisani NBA igrači i treneri ove sezone biti podvrgnuti redovnom testiranju na koronavirus, a izuzeci od takve politike su situacije kada igrač ili trener imaju simptome koji se povezuju sa infekcijom korona virusom, ili su bili izloženi nevakcinisanom igraču koji je pozitivan na COVID-19.

- Oni koji nisu potpuno vakcinisani moraće da se testiraju danima kada treniraju, putuju, a na dan odigravanja utakmice će verovatno biti testirani dva puta. Takođe, moraće da nose masku u timskim objektima, kao i tokom putovanja", stoji u saopštenju.

Liga je ranije obavestila timove da će svako ko radi na udaljenosti manjoj od 15 stopa (4, 57 m) od igrača, trenera i sudija tokom 75. NBA sezone morati da bude u potpunosti vakcinisan.

NBA sudije biće takođe potpuno vakcinisane za utakmice 2021/22 sezone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading