JUBILARNA 75. SEZONA Objavljen kompletan raspored NBA lige
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Čelnici NBA lige objavili su kompletan raspored utakmica za jubilarnu 75. sezonu najjače lige planete. Ligaški deo počeće 19. oktobra, a već na otvaranju sezone prava "poslastica" otvara ga prava poslastica - repriza polufinala Istoka iz prošle sezone, Milvoki - Bruklin. Dan kasnije, prvi put će na teren MVP prethodne sezone Nikola Jokić čiji Denver gostuje kod vicešampiona Finiksa.

Poslednje utakmice pred plej-in zakazane su za 10. april 2022. godine. Plej-in turnir biće održan od 12-15. aprila 2022, a zatim sledi plej-of, s početkom 16. aprila. Prva utakmica NBA finala zakazana je za 2. jun 2022.

Cela sezona biće u znaku proslave 75 godina Lige, pa će tako biti predstavljani NBA 75 klasici, u čast timova, igrača, trenera i blistavih trenutaka koji su definisali 75 godina NBA košarke.

Jedna od centralnih utakmica biće odigrana 1. novembra između Njujork Niksa i Toronto Reptorsa u čast prve ikada odigrane utakmice u NBA u kojoj su se sastali Njujork Niksi i tadašnji Toronto Haskisi. 

Tri franšize koje su igrale u svakoj NBA sezoni: Niksi, Boston Seltiksi i Golden Stejt  Voriorsi (osnovani u Filadelfiji), igraće svojevrsnu mini-ligu sredinom decembra: Voriorsi - Niksi 14. decembra, Voriorski - Seltiksi 17. decembra i Niksi - Seltiksi 18. decembra.

I ove sezone vikendima će se igrati 46 utakmica u trminu prilagođenom gledaocima u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading