Ni strašna "FURIJA" NIJE mogla protiv Ronalda "VANZEMALJCA", Portugal - Španija 3:3! (FOTO+VIDEO)

I.Đ. | sport 2018-06-15 20:05:45 2018-06-15 20:05:45

Fudbaleri Španije i Portugala odigrali su veličanstven meč u Sočiju koji je okončan remijem 3:3. Sva tri gola za Portugalce postigao je Kristijano Ronaldo, dok su se kod Španaca u strelce upisali Dijego Košta (2) i Naćo. U drugom meču grupe B, Iran je u šokantnoj završnici auto-golom došao do pobede nad Marokom od 1:0.

EPA/Friedemann Vogel

Fenomenalan meč u Sočiju, bez dileme jedan od najluđih u istoriji Mondijala.

Portugal je prvi došao do prednosti već u 4. minutu preko Ronalda iz penala. Potom je Dijego Košta sam protiv trojice izjednačio na 1:1, da bi Ronaldo još jednom utišao navijače "crvene furije".

 

U drugom poluvremenu daleko bolja Španija i sjajni Košta za novo izjednačenje. Naćo je briljantnim udarcem s distance doneo potpuni preokret da bi neverovatni CR7 u finišu evro-golom iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat.

Ako je ovo ono što ćemo gledati u Rusiji u narednih mesec dana, onda da odmah otpišemo druge obaveze.

KRAJ UTAKMICE. Portugal - Španija 3:3.

87' GOOOOL! Ronaldo. Ronaldo. Ronaldo. Het-trik Portugalca, ovog puta gol je postigao iz slobodnjaka! Ronaldo je na ovaj način postao najstariji tvorac het-trika na Mondijalima ikada.

80' Probao je Ronaldo po desnoj strani, propade akcija pred kaznenim prostorom. Andre Silva je poslednji adut Portugalaca, na klupu za rezerve ide Guedeš.

75' Kvarežma i Žoao Mario u igri su umesto Fernandeša i Silve. U timu Španije, Inijestu i Dijega Koštu zamenili su Aspas i Alkantara.

70' Interesantan podatak - Naćo je prvi igrač Reala još od Fernanda Jera (sadašnjeg selektora Španije) i Mondijala 1998. u Francuskoj, koji je u dresu Španije postigao gol van kaznenog prostora.

58' GOOOOL! Ludnica, potpuni preokret "crvene furije". Naćo šalje projektil ka golu Portugalaca, lopta pogađa jednu pa drugu stativu i ulazi u mrežu za 3:2.

55' GOOOOL! Akcija kao iz igrice - slobodnjak Kokea na drugu stativu. Tamo čeka Buskets, glavom asistira Dijegu Košti koji utrčava u prazan prostor. Sjajna akcija, 2:2.

46' Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

POLUVREME U SOČIJU. Sjajna utakmica, Portugal - Španija 2:1. Ronaldo je već u istoriji Mondijala, pošto je na četiri različita SP postigao najmanje po gol.