Orlovi
EPA,AP
Orlovi

EPA,AP

Orlovi u suzama, Foto: EPA,AP

"Nismo iskoristili šanse. Kad to ne uradiš protiv ovakve ekipe, tako ispadne. Moglo je više, ali treba da budemo ponosni jer smo dali sve od sebe. Ostaje žal jer nismo otišli dalje, mislim da smo zaslužili. Da je bilo 1:1, bila bi skroz druga utakmica, ali 2:0 je teško stići protiv Brazila. Došli bismo do povoljnog rezultata da smo iskoristili prilike. Nije isto izgubiti od Švajcarske i Brazila. Mogli smo protiv Švajcarske minimum bod da uzmemo. Ljudi su prepoznali to", rekao je Dušan Tadić.

Na pitanje – da li ova grupa igrača treba da uđe u sledeći ciklus kvalifikacija, Tadić je rekao:

Orlovi

AP

Sportski pozdrav, Foto: AP

"Bitno je da ostanemo na okupu, treba i iskustvo i mladost spojiti za naredna takmičenja. Vidite da nekim ekipama su glavni igrači koji imaju 34, 35 godina".

Duško Tošić iznenađujuće, nije igrao protiv Brazila.

"Jesam bio iznenađen izostankom iz prvog tima, ali sam ostao pozitivan, samo sam želeo pobedu ekipe. Nikakav problem. Bilo je bitno da pobedimo, nismo uspeli i to je to. To je odluka selektora. Pitajte selektora zašto nisam igrao. Uvek ću biti tu za nacionalni tim, doći ću rado ako me ponovo pozovu, volim Srbiju i reprezentaciju. Nećemo da plačemo, možemo da budemo ponosni, igrali smo kvalitetno na celom turniru. Ima puno mladih igrača, treba biti ponosan", dodao je Tošić.

Orlovi

EPA,AP

Mitrović je bio potpuno zatvoren u napadu, Foto: EPA,AP

Luka Milivojević istakao je kako je Krstajićeva odluka bila da li da igra ili ne.

"Poštujem odluku. Odlučio se za ovih 11, to je to. Ne znam da li me je otvorenost u izjavama posle meča sa Švajcarskom koštala startne postave. Možda jeste, možda nije, to je to".

Sergej Milinković-Savić dodao je kako je ceo tim protiv Brazila dao sve od sebe.

"Utakmica sa Švajcarskom je ostavila dubok trag u nama. Dali smo sve od sebe, izgubili, idemo podignutih glava kući.  Da li sam zadovoljan mojim partijama? Uvek može bolje. Prvu utakmicu mogu da budem zadovoljan sobom, drugu ne toliko, protiv Brazila sam dao sve od sebe. Imao sam snage protiv „karioka“. Ocena moje igre? Od 1 do 10 igrao sam 7,5 na turniru. Da bi bila desetka morao bih da dam gol, ali su ga dali drugi, nije bitno na kraju krajeva. Odazvaću se svakom narednom pozivu, jedva čekam naredno okupljanje", dodao je Sergej.

Orlovi

AP

Sergej je rekao da jedva čeka naredno okupljanje, Foto: AP

Nikola Milenković do pre dva meseca mogao je samo da sanja poziv za "A" tim a na Mondijalu je igrao u sve tri utakmice.

"Bilo je dosta šansi koje smo morali da iskoristimo. Nažalost, nismo. Bila je teška situacija kod gola Tijaga Silve, bio sam zaklonjen, odlično je skočio. Idemo da se oporavimo, idemo dalje, možemo da se zahvalimo našoj naciji na podršci koju smo osećali svakog trenutka i to je to. Moj osećaj na terenu je bio super. Nemate puno prilika da igrate protiv Brazila, bila je čast igrati. Želeli smo silnu pobedu, nismo uspeli", rekao je popularni Bleki.