FIFA pokrenula postupak protiv provokatora, Hrvatu preti izbacivanje sa Svetskog prvenstva

A.G. | sport 2018-07-08 15:24:51 2018-07-08 15:24:51

Defanzivac Hrvatske na udaru Svetske kuće fudbala zbog neslane šale na račun domaćina

EPA

 

Hrvatski fudbaler Domagoj Vida nalazi se pred IZBACIVANJEM sa Mondijala pošto je Svetska kuća fudbala (FIFA) pokrenula istragu protiv njega jer je nakon plasmana u polufinale provocirao Rusiju pokličom "Slava Ukrajini", dok je član stručnog štaba "vatrenih" Ognjen Vukojević pobedu posvetio rečima "Za Dinamo i za Ukrajinu".

S obzirom na to da FIFA najoštrije osuđuje bilo kakvo mešanje politike u sport, nekadašnji fudbaler kijevskog Dinama se našao da skeneru ove organizacije i preti mu najstroža kazna u ovom trenutku.

"Prikupljamo izveštaje sa utakmice, kao i moguće dokaze vezano za poruke u video snimku. Dok ne razmotrimo sve informacije, nećemo komentarisati ovaj slučaj", navodi se u saopštenju FIFA.

Povodom ovog incidenta oglasio se i sam Vida koji je izjavio da se samo šalio i da izuzetno poštuje Rusiju.

"Ovo je pobeda za Hrvatsku. Nema politike. U Ukrajini imam prijatelje otkako sam igrao u Dinamu. Ne znam zbog čega to Rusi ne shvataju. Ja volim ruski narod, ovo je bila šala", pravdao se Vida.

Vida je postigao drugi, u tim trenućima vodeći, gol za Ruse u produžecima, a kasnije je bio i precizan sa "bele tačke" u penal seriji.

Hrvatska igra protiv Engleske u sredu u Moskvi, a do tada bi trebalo da se zna da li će Dejan Lovren morati da igra sa drugim defanzivcem u štoperskom paru. Čekamo rasplet!

Expand player
Pogledajte više