Nejmar
EPA,AP
Nejmar

EPA,AP

Nejmar, Foto: EPA,AP

To se ipak neće desiti, jer Nejmarova gluma nije na pozorišnoj sceni ili filmskom platnu. On pada na fudbalskom terenu. Svejedno je da li je fauliran ili ne. Kako Mondijal odmiče, pada teatralnije i češće i ogorčenost sveta dovodi do vrhunca. On iritira sve: i publiku u Rusiji, i suparnike, i javnost, koja se sprda s njim.

Nejmar

EPA,AP

Nejmar, Foto: EPA,AP

Na društvenim mrežama se pojavljuju razna „kotrljanja“ (miš ispred mačke, Nejmar umesto lopte ispred zahuktalog Mbapea...), u komentarima se traži da dobije „Oskara“ za glumu, drugi pak smatraju da je takvo ponašanje sramota za fudbal.

- Jadno! To što on radi je sramota. Kad ste videli Ronalda ili Mesija da izvode nešto slično? - pita Peter Šmajhel, bivši danski reprezentativac.

Nejmar

EPA,AP

Nejmar, Foto: EPA,AP

Proslavljeni golman smatra da je za to odgovorna FIFA.

- Nejmar je izgledao kao da će svakog časa umreti! FIFA treba da reaguje. Sad imamo VAR i moramo pomoću njega da se otarasimo glumatanja. I sudije bi mogle da pomognu, da ga isključe kad počne da se prevrće. Tako će naučiti lekciju - kaže Šmajhel, dodajući da ga gledanje Brazilca nervira.

Nejmar

EPA,AP

Nejmar, Foto: EPA,AP

Nejmar, činjenica je, dobija najviše udaraca na SP. Protiv Meksika, u osmini finala, Lajun ga je zaista zgazio, ali je Brazilac od toga napravio dramu koja je navodila na zaključak da je - gotov.

- To je sramota za fudbal. Protraćili smo mnogo vremena zbog jednog igrača. Ovo je veoma loš primer za fudbalski svet - ogorčen je Huan Karlos Osorio, selektor „sombrerosa“, koji su porazom od Brazila u Samari završili učešće na Mondijalu.

Nejmar

EPA,AP

Nejmar, Foto: EPA,AP

Nejmarovu glumu na meču s Meksikom osudio je i Martin O'Nil, selektor Republike Irske.

- Njegova reakcija je jadna. Start Lajuna jeste bio za crveni karton, ali prag bola kod Nejmara je neverovatno nizak. Ne bih voleo da ga vidim pošto primi injekciju protiv gripa - rekao je O'Nil.

Nejmar

EPA,AP

Nejmar, Foto: EPA,AP

Jesu li počele uplate na broj Nejmarovih padova u četvrtfinalnom duelu sa Belgijom? Vreme je...

Evo šta o svemu misli Nejmar.

- Ove kritike su prljava kampanja da budem diskreditovan, više od bilo koga. Previše se priča o meni, ljudi se uzrujavaju. Da li time pokušavaju da budu glavni u društvu? Ja sam došao na SP da pobeđujem sa saigračima, ostalo me ne zanima - rekla je brazilska desetka.