NIkola Rađen
Promo
NIkola Rađen

Promo

Nikola Rađen, Foto: Promo

Proslavljeni vaterpolista okupio je u ponedeljak uveče vrhunske trenere i svetske šampione na gradskom bazenu, gde je sa decom iz celog sveta organizovao druženje i završnu utakmicu. Pored njega i trenera Crvene zvezde Igora Milanovića, koji je obučavao buduće sportiste tokom kampa, događaju su prisustvovali kapiten košarkaša Zvezde Branko Lazić, kao i vaterpolo reprezentativci Srbije, braća Duško i Gojko Pijetlović, te predsednik vaterpolo kluba „Vind sport“ Vladimir Popović, čiji je Rađen direktor. Uz podršku opštine i gradonačelnika Saše Pavlova, Nikola je obezbedio sjajne uslove, te je sa svojim vrhunskim timom dvaput dnevno držao trening mališanima, koji su se tokom mesec dana jednom nedeljno smenjivali u grupama na bazenu. 

Povratnik u redove Crvene zvezde ponosan je na svoj doprinos i obećava veliki uspeh učesnicima kampa, od kojih stvara buduće šampione.

- Negovali smo ideju da aktivni sportisti utiču na poziv dece na kampu, kao i da oni budu glavni promoteri sporta. Nebitno je da li je to vaterpolista, fudbaler, košarkaš, odbojkaš, bitno je da deca upoznaju svog idola i da rade s njim na kampu. Cilj nam je da ta deca postanu šampioni u životu, a sport im daje veliku mogućnost za to - kaže Rađen

On dodaje i da je ovogodišnja sezona oborila rekord posećenosti polaznika iz celog sveta.

- Povećao se broj dece u odnosu na prethodne dve godine i uspeli smo da nadmašimo sva očekivanja jer je na kampu boravilo preko 170 klinaca iz svih krajeva, što je za svaku pohvalu. Ponosan sam što smo dobili dečake sa Novog Zelanda, Amerike i Kanade, koji su preleteli pola planete da bi bili sa nama. Lepo je imati takve goste, koji nam ukazuju poverenje i kući odu zadovoljni. Prema njima smo se poneli kao pravi domaćini, tako da im je to bilo jako zanimljivo. Nisu verovali da se kod nas toliko trenira, da se mnogo jede, da nam je klopa fenomenalna, da su nam izleti vrhunski - rekao je Nikola, koji će završiti svoji profesionalnu sportsku karijeru u Crvenoj zvezdi.

Pjetlović: Podelili smo milion saveta

S druge strane, Rađenov kum i kolega Duško Pjetlović tokom protekle tri godine imao je punu podršku na kampu.

- Sjajno smo se proveli na kampu. Lično mi je bolje što je održan u Pančevu nego u Vrnjačkoj Banji iz više razloga, a jedan je svakako što je bliže gradu, pa sam mogao češće da dolazim. Trudio sam se da budem tu sa decom i da radim jer im ipak mnogo znači kada je sa njima neko iz reprezentacije i priča iz prve ruke sve što ih interesuje. Pored fizičkog napora, imali smo i radionice gde smo im davali milion saveta. Znate, kada klinci dođu umorni i pospani sa treninga, opet imaju toliko pitanja, što znači da ih sve zanima i to je obostrani uspeh - rekao je jedan od najboljih centara u svetu vaterpola.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Bože pravde u Beogradu! Srbija - Hrvatska