Tri prsta su zabranjena u Turskoj!

P. Milovanović | sport 2015-10-10 22:31:08 2015-10-10 22:31:08

Ne spušta se prašina u Turskoj zbog tri prsta koje je Duško Tošić, fudbaler Bešiktaša, u naletu adrenalina podigao usred Albanije prilikom proslave golova Srbije.

Profimedia.rs

Potpuno je neshvatljivo i neprihvatljivo zbog čega su se turski mediji i navijači Bešiktaša okomili na iskusnog defanzivca, kog nazivaju četnikom i kojem putem društvenih medija prete tamošnji navijači. Vrhunac gluposti bio je što su mu navodno i iz kluba čije boje brani oštro zamerili, zbog čega je frapirani Tošić bio primoran da se oglasi putem Instagrama i izvini se iako čovek ama baš ništa nije zgrešio.

- Posle utakmice Albanije i Srbije osetio sam potrebu da se oglasim nakon što sam video komentare na društvenim mrežama. Tri prsta nisu znak fašizma, rasizma ili religije. Tri prsta pokazuju svi srpski sportisti, a ako sam nekoga uvredio ovim postupkom, žao mi je - ostavio je Tošić među komentarima na Instagram profilu, gde je okačio sliku na kojoj se s tri podignuta prsta nalaze naši najveći sportisti: Novak Đoković, Vlade Divac, Dejan Stanković i Miloš Teodosić.

 

A photo posted by Dusko Tosic (@duskotosic) on Oct 9, 2015 at 11:50am PDT

 

Zbog velikih problema koje bi Duško Tošić prilikom povratka u Tursku mogao da ima, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović je bio šokiran.

- Tri prsta su simbol srpstva, zgranut sam onim što se dešava Tošiću. Kakve veze to ima, tri prsta nisu ni za koga uvredljiva. Pa mi Srbi se krstimo s tri prsta. Nama isto tako ne smeta što se muslimani mole u džamiji. Ne mogu da razumem zbog čega ga osuđuju, naravno da nisu u pravu. Svako ima pravo da pozdravlja na svoj način. Postoji veliki broj nacija i svaka ima nešto svoje, a naša su tri prsta prilikom proslavljanja. To niko ne sme da osuđuje i to nema veze s tim da je neko četnik - rekao je za „Alo!“ Goran Milanović.

Expand player
Pogledajte više