KK Crvena zvezda KK Split
KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda KK Split

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda KK Split, Foto: KK Crvena zvezda

Od lagane pobede na papiru do neverovatne drame u Pioniru. Tako bi zvučao verovatno najgori meč Crvene zvezde ove sezone, a možda i najbolji ekipe iz Splita koja je pokazala da može da se nosi sa svima i na bilo kom terenu.

Ne može se sa sigurnošću reći da li su crveno-beli zaslužili pobedu protiv Hrvata koji su u Pionir došli sa ogromnom energijom i željom da savladaju ekipu Saše Obradovića te joj nanesu prvi poraz na Jadranu ove sezone. To je vrlo lako moglo da se desi. Sigurno su i navijači Zvezde već videli poraz sredinom treće četvrtine kada su gosti otišli na 14 poena prednosti.

To im nije bio prvi put da su u naletu napravi probleme crveno-belima. Split je gotovo ceo meč vodio pre svega zahvaljujući dvojicu Vranković - Luković koji je pogađao "šta je hteo i odakle je hteo". Prvi je kao od šale skupljao skokove kako u napadu tako u odbrani i brzo stigao do dvocifrenog učinka, dok je drugi bukvalno gađao kao "u more".  Narodski rečeno: sve je ušlo što je bacio ka košu. Nedostajao mu je samo taj šut za pobedu pa da postane junak utakmice.

KK Crvena zvezda KK Split

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda KK Split, Foto: KK Crvena zvezda

Zvezda je u prvom poluvremenu bila suočena sa minusom od 13 poena, a u nekoliko navrata uspevala je da se vrati zahvaljujući Džoniju O'Brajantu i Dejanu Davidovcu koji su tokom prvih 20 minuta uspevali da pariraju gostima koji nisu želeli da predaju teško stečenu prednost.

Nakon što su došli do maksimalnih 14 poena viška, igra gostiju je počela da se raspada. Zvezda je osetila "krv" i dodala gas kada je bilo najpotrebnije, a ko će da se pokaže kada je najpotrebnije nego najiskusniji Marko Simonović. Održao je lekciju iz borbenosti mlađim kolegama, pogodio bitne trojke, a utakmicu je na kraju prelomio Džordan Lojd koji je ukrao loptu na 40 sekudni do kraja i pogodio, ispostaviće se, pobedonosti koš.

Ovo je velika opomena za Crvenu zvezdu koju u narednih 8 dana očekuju tri utakmice. Prvo dva gostovanja u Evroligi, Milanu (sreda) i Barseloni (petak), a onda i duel sa Partizanom (ponedeljak 23. novembar).

KK Crvena zvezda KK Split

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda KK Split, Foto: KK Crvena zvezda

Za kraj treba dodati i to da se kod Zvezde istakao O'Brajant sa 18 poena, ali je šutirao 5/15 iz igre, dok je Simonović imao 15 poena. U redovima Splita briljirali su Marko Luković sa 25, odnosno Vranković sa 21 poenom uz 12 skokova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

CRVENA ZVEZDA - SPLIT 78:76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17)

Hala: Aleksandar Nikolić, Sudije: Milivoje Jovčić, Matej Špendl, Edo Javor

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 5, O'Brajant 18, Hol, Volden 2, Lojd 8, Davidovac 10, Rit 6, Dobrić 7, Simonović 15, Jagodić-Kuridža 7, Simanić, Teri.

SPLIT: Perković, Rebić, Perasović, Kedžo, Đoković 2, Marčinković 12, Šarić, Bajo 2, Čampara 3, Vranković 21, Luković 25, Mesiček 11.

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Luković promašuje pobedu, a nakon toga i Čampara produžetak. Zvezda dolazi do teško izvojevane pobede u Beogradu.

40. minut - O'Brajant pogađa oba penala. Nakon toga gosti gube loptu, Lojd polaže u kontri. Zvezda je ekspresno vratila prednost!

39. minut - Split ponovo vodi! Trojka Lukovića! Još minut do kraja.

39. minut - Luković sada ponovo sa penala za 74:73. Čeka nas neizvesna završnica.

38. minut - Dvojka O'Brajanta. Na drugoj strani Mesiček pogađa oba penala nakon faula Jagodića Kuridže.

36. minut - Vranković nastavlja da dominira. Split dolazi na "minus tri".

35. minut - Volden za dva, a onda na drugoj strani Mesiček pogađa uz faul, ali ne koristi dodatno bacanje.

33. minut - Opet Vranković sada od tablu za dva, a onda trojka Simonovića! Zvezda ima "plus pet".

31. minut - Vranković vraća vođstvo gostima, ali spreman je Marko Simonović za tri!

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Veliki povratak Zvezde. Crveno-beli samo na "minus jedan" nakon trojke Davidovca. Onda i pogodak Ročestija za kraj treće deonice i prva prednost šampiona ABA lige na meču!

29. minut - Poeni Davidovca, a onda i Simonovića. Zvezda smanjuje na četiri poena zaostatka.

28. minut - O'Brajant pogađa oba bacanja za 49:57. Još uvek je ovo velika prednost Splita. Gosti uzvraćaju preko Lukovića sa penala.

27. minut - Ročesti pogađa prvu trojku u drugom poluvremenu za Zvezdu. Na drugoj strani Bajo se prošetao i zakucao.

26. minut - Smanjuje Zvezda na "minus 11" Jagodić Kuridža vezuje tri poena.

25. minut - Gosti imaju najveću prednost na meču. Marčinović pogađa tri penala, a onda precizan i Luković sa jedne noge. Nestvarna partija.

23. minut - Teri faulira Lukovića, a ovaj pogađa oba penala. Nakon toga Volden maši, a onda u kontri Vranković pogađa. Gosti opet imaju dvocifrenu prednost.

22. minut - Vranković nastavlja sa odličnom igrom. Teri ima problem da ga zaustavi. 

21. minut - O'Brajant počinje drugi deo igra poenima pod košem. Na drugoj strani Čampara pogađa trojku.

KK Crvena zvezda KK Split

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda KK Split, Foto: KK Crvena zvezda

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Poeni Mesičeka za kraj prvog poluvremena.

19. minut - Đoković maši trojku, a Duop Rit pogađa za tri poena! Nakon toga ponovo Dobrić krade i Zvezda ide na 38:40. Bilo je 13 razlike za Split u jednom trenutku.

18. minut - Taman što Zvezda smanji zaostatak, tako Split dođe do tri poena. Mesiček fauliran od strane Jagodić Kuridže. Siguran Blaž i sa dodatnog penala.

18. minut - O'Brajant fauliran nakon odlične finte šuta. Pogodio je oba puta. Onda Dobrić krade loptu posle presinga na polovini Splita i zakucava Zvezdin košarkaš za "minus četiri".

17. minut - Ne pradaju gosti prednost tek tako. Vraća trojku Marčinković - 28:36. Nakon toga Simonović maši trojku, a Vranković pogađa jedno od dva bacanja.

16. minut - Simonović za tri! Razmrdala se Zvezda ulaskom šutera.

15. minut - Novi poeni O'Brajanta i Zvezda ima jednocifren zaostatak.

14. minut - O'Brajant poentira uz faul, siguran i sa penala - 23:33.

13. minut - Prvi poeni za Zvezdu u drugoj deonici stižu preko Davidovca. Onda novi poeni Lukovića posle fejdavej šuta.

12. minut - Poeni Marčinkovića i gosti idu na najveću razliku od početka meča - 18:29. Ročesti nakon toga maši trojku, a Luković sada za dva.

11. minut - Luković pogađa trojku - 18:27 imaju gosti.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Zvezda uzvraća pogotkom Lojda uz faul! Pogodio je i dodatni penal Amerikanac. Marčinković na drugoj strani pogađa oba bacanja nakon faula Dobrića za kraj prve deonice.

10. minut - Sada serija 5:0 Zvezde. Pogađa dvojku Kuridža nakon dobre igre pod košem. Na drugoj strani fauliran Mesiček i koristi oba penala - 15:22. 

9. minut - Očajan početak Zvezde. Marčinković pogađa trojku za 10:20. Uspeva na drugoj strani da vrati trojku Dobrić i to pod faulom. Promašio je dodatno bacanje.

8. minut - Vranković baš muči Zvezdu na početku meča. Skupio je još jedan skok u napadu i pogodio uz faul, ali je promašio dodatno bacanje. Onda promašaj Zvezde i ponovo ofanzivni skok i poeni Vrankovića. Već ima 10 poena centar Splita.

7. minut - Vranković skuplja promašaj Mesičeka i nastavlja odličnu rolu. Lojd se namestio na drugoj strani i pogodio trojku!

6. minut - Prekida Zvezda ovu agoniju na početku meča trojkom Davidovca.

4. minut - Jagodić Kuridža unosi Lukovića u koš. Zvezda smanjuje zaostatak. Ipak, Vranković na drugoj strani odličan pod košem.

3. minut - Sada Đoković sa poludistance 3/3 iz igre imaju gosti. Ponovo Zvezda ne koristi napad, a Vranković posle alej-ap pasa poentira i gosti vode 7 razlike na početku meča.

2. minut - Rit maši, onda i O'Brajant, a gosti pogađaju trojku preko Lukovića - 0:5. Prve poene za Zvezdu postiže Duop Rit.

1. minut - Prvi poeni na meču za goste iz Hrvatske. Pogodio je Marko Luković sa poludistance.

19.00 - Utakmica je počela!

18.30 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 7. kola ABA lige između Crvene zvezde i Splita. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz hale Pionir.