Filip Čović na utakmici sa Zlatiborom
KK Crvena zvezda
Filip Čović na utakmici sa Zlatiborom, Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili i sedmu pobedu u Superligi Srbije, pobedom nad Zlatiborom u okviru 7. kola domaćeg takmičenja. Utakmica je odigrana u hali u Železniku, a šampion ABA lige je na kraju slavio rezultatom 83:57.

PROČITAJTE JOŠ:

DEBAKL ZVEZDE U VITORIJI Ništa od srpskog finala, Mega napada Real za titulu! (FOTO)

BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU! Vraća se miljenik "Delija" i to za džabe!

CRVENO-BELI U ŽELEZNIKU! Zvezda: "Iz odbrane sve počinje!"

Izabranici trenera Milana Tomića su utakmicu prelomili tek u drugom poluvremenu, iako su bili u prednosti tokom celog toka meča.

Zvezda je na startu uspostavila svoj ritam igre, ali je u drugoj deonici dozvolila gostima da se razigraju i da stignu do svega jednog poena zaostatka.

Ipak, domaći tim je sa devet poena viška, koliko je bilo i na kraju prve četvrtine, otišla na veliki odmor, posle koga je usledila serija od 9:0 i time je pobednik meča praktično bio odlučen.

Velike primedbe na ponašanje svojih pulena je imao trener Tomić, ali su oni uspeli da se konsoliduju i opravdaju ulogu velikog favorita.

Sa druge strane, tim iz Čajetine je ostavio sasvim solidan utisak u prvom poluvremenu, ali ih je period od četiri minuta bez poena na startu treće deonice ostavio bez ikakvih šansi da ugroze Zvezdu.

Najefikasniji u redovima beogradskog tima bio je Filip Čović sa 16 poena, Ognjen Dobrić je dodao 12, Kej Si Rivers je dodao 11, a dvocifreni je bio i Dušan Ristić sa poenom manje.

Na drugoj strani je odličan utisak ostavio nekadašnji junior Partizana Božidar Babović sa 15 poena (4-5 trojke), igrač koji je takođe prošao školu “crno-belih“ Bogdan Riznić je dodao 11, koliko je upisao i iskusni centar Radomir Marojević.